Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram
Logo Whatsapp
Persona treballant en un ordinador portàtil amb una advertència de seguretat cibernètica representada per un hacker en un cercle vermell.

Si tens instal·lat aquest famós antivirus has d'estar alerta: és una estafa

Molts usuaris que tenen al seu ordinador aquest popular programa han reportat missatges fraudulents de subscripció

Les ciberestafes són cada cop més presents en el nostre dia a dia. En aquest cas, una de les més recents involucra McAfee, un conegut programari antivirus.

En aquest tipus de frau, els usuaris reben un correu electrònic fals en què se'ls informa sobre un suposat cobrament per la renovació de la subscripció de McAfee. Aquest missatge sol incloure enllaços maliciosos que busquen obtenir dades personals i bancàries.

Aquesta és l'estafa que involucra l'empresa d'antivirus McAfee

Les estafes en línia són cada vegada més sofisticades i és fàcil caure al parany. Molt més, quan els delinqüents suplanten la identitat d'empreses reconegudes com McAfee. En aquest cas, ho fan usant tècniques de phishing.

La imatge mostra un correu electrònic que confirma un pagament per un compte de McAfee, amb un gran text en groc que diu “TIMO”. El correu inclou un número de contacte i una nota sobre la transacció bancària i la cancel·lació de la subscripció.
McAfee no està enviant aquest correu als usuaris | Maldita

Els estafadors envien un correu electrònic fent-se passar per la coneguda companyia. Hi avisen les víctimes que rebran un càrrec per una suposada subscripció amb un cost de 799 dòlars.

Dins del missatge, diu que, en cas de no haver autoritzat aquest pagament, cal trucar a un número de telèfon. El problema és que el prefix és dels Estats Units i l'únic que busquen és robar dades i diners.

Amb l'objectiu que no caiguin més persones a l'estafa, McAfee ha publicat un comunicat a la seva pàgina web. Hi avisa que mai demanarà als seus usuaris que truquin a un telèfon a través d'email o SMS.

L'avís de McAfee als usuaris

"Recentment, alguns dels nostres clients han estat objecte de missatges que semblen ser comunicacions reals de McAfee", comencen. "En realitat són de cibercriminals que intenten robar informació personal i financera", aclareixen.

Un home espantat amb les mans aixecades davant d'una figura encaputxada en un fons de codi binari.
Conèixer aquestes estafes és vital per protegir-te | Getty Images Signature de gece33, Getty Images de bowie15, catalunyadiari.com

D'altra banda, l'empresa també ha publicat alguns exemples d'aquests correus electrònics. Com a recomanació, insten els usuaris a iniciar sessió a mcafee.com per veure totes les dades de la seva subscripció.

Així mateix, indiquen que es pot contactar amb atenció al client pels canals oficials, com ara el telèfon o el xat. Si has rebut un email fals, el pots reportar al correu scam@mcafee.com.

Per protegir-vos d'aquestes estafes, és essencial utilitzar un antivirus fiable i actualitzat, així com tenir precaució davant de qualsevol comunicació no sol·licitada que us arribi per correu electrònic. A més, sempre és una bona idea revisar les adreces dels remitents i no proporcionar informació confidencial. En cas d'haver caigut al parany, es recomana contactar immediatament a la teva entitat bancària per bloquejar possibles transaccions fraudulentes.