Tot sobre la teoria del desdoblament del temps

Jean-Pierre Garnier Malet va mirar de demostrar que podríem connectar amb un doble quàntic situat en un instant imperceptible

tiempo
La teoria del doble quàntic ens parla de dos temps: un seria conscient i l'altre no seria perceptible | Horóscopo Mágico

La teoria del desdoblament del temps, en essència, és una formulació física ben complexa que, entre altres, mira d'explicar l'arribada de planetoides que es troben a l'origen d'explosions solars de grans magnituds al cinturó de Kuiper.

Jean-Pierre Garnier Malet, però, que és un professor de Física especialista en la mecànica dels fluids, va fer un gran descobriment: va veure que els conceptes físics es podien aplicar a l'experiència dels humans. Des d'aquest punt, va dur a terme el desenvolupament d'una teoria ben complexa que ha trastocat la manera de copsar la vida i el temps. Si vols saber exactament en què consisteix, t'ho expliquem tot seguit. 

La teoria del desdoblament del temps, i els dobles quàntics

Des dels inicis de la història, l'ésser humà ha estat obsessionat per entendre el temps, aquest jutge inflexible que, amb l'ajuda de l'espai, limita l'experiència de les persones. Amb això, sempre ha pretès plantejar la il·lusió de trastocar els límits temporals, cosa que donaria pas a un gran nombre de possibilitats.

Jean-Pierre Garnier Malet és un científic que va revolucionar del tot el debat al voltant d'aquest tema, publicant l'any 1988 'Canvia el teu futur per les obertures temporals', una obra que convida a la reflexió al voltant de les possibilitats d'emprendre un viatge cap al futur per tal de poder anticipar-se a les equivocacions presents.

La seva teoria es fonamenta en el fet que el cos de les persones seria una màquina molt precisa, que ens permetria projectar-nos cap al moment futur per tal de fer-hi les correccions necessàries. Ara bé, de quina manera es pot fer això, si en realitat únicament tenim un sol temps i un únic cos?

L'autor d'aquesta teoria, en realitat, estima que hi ha dos temps que existeixen, un segon dins d'un temps que és conscient, i milers de milions de segons dins d'un altre que és totalment imperceptible. Si emprenem un viatge cap al temps inconscient, podrem arribar a viure experiències que acabarem traslladant cap al temps conscient. Aquest fet ens proporcionarà un avantatge en relació amb la previsió i l'anticipació.

Sigui com sigui, el quid de la qüestió es troba en el fet que aquest desdoblament temporal no tindria lloc d'una manera conscient, perquè la persona du a terme un processament de la informació que obté per mitjà d'una experiència que té lloc en un altre temps que no pot rememorar. Aleshores, ens preguntem: pot ser que tinguem la percepció de trobar-nos en aquell temps no perceptible?

Les aplicacions que té la teoria

Malet ens suggereix que concebem el desdoblament temporal com si es tractés d'una seqüència de temps conscient amb uns plecs dins dels quals es filtra, d'una manera ben subtil, el temps no perceptible, que igualment vivim i que contribueix a enriquir l'existència conscient de les persones amb una gran quantitat d'aprenentatges.

Darrerament, la física quàntica s'ha posicionat a favor de la creença que la realitat és subjectiva i no objectiva, perquè la percepció de les persones la condiciona profundament. Entre les diverses possibles realitats i futurs potencials, tenim una percepció que en captura únicament una i que la transforma en la sola realitat que pot tenir lloc.

Per aquesta raó, la teoria obre la porta al fet que existeixin diverses realitats que, tot i que són imperceptibles, serien reals. Aquesta és la via de la teoria del desdoblament temporal, que ha fonamentat un gran nombre d'interpretacions diverses.

1. L'ànima i la seva existència

Aquesta teoria implica concebre la persona com un ésser doble, dividit entre un jo conscient i un jo quàntic. I no podem negar que l'aplicació científica de la teoria del desdoblament temporal té molts punts en comú amb els ensenyaments de tipus espiritual i amb la creença en l'existència de les ànimes. 

tiempo
Podries desdoblar-te de manera que et projectessis cap a un temps que no percebem? | Horóscopo Mágico

 

La idea que afirma que hi hauria un ésser quàntic que interactua amb el nostre ésser conscient per tal de proporcionar informació al voltant d'una memòria futura dona suport a algunes tesis com ara la que parla del fet que existiria una memòria a nivell universal conservada dins dels registres akàshics, o el fet que puguem desdoblar-nos per tal de dur a terme un viatge astral o entrar en alguna mena de trànsit de tipus meditatiu.

Igualment, el creador de la teoria del doble quàntic mostra d'una manera ben clara una dualitat de les persones en cos —matèria— i esperit —energia—, amb una connexió que té lloc durant l'etapa del son més profunda, que és el moment en què el cervell pot registrar una activitat més gran.

2. Els miracles revelats

Igualment, la teoria de Malet ha volgut explicar de manera raonable diversos misteris de caire universal. Les profecies apocalíptiques, des de les que provenen de la cultura maia fins a les que es deriven de la tradició judeocristiana, en realitat donarien resposta a una intuïció, a una percepció subliminal d'algun futur potencial que, d'alguna manera, es trobaria dins del nostre cap.

Per això, moltes prediccions i revelacions futures en realitat estan responent a uns fonaments científics als quals la teoria del desdoblament dona suport. Podem establir un vincle amb el jo quàntic i, per mitjà d'aquest vincle, extreure diversos ensenyaments i percepcions d'una altra dimensió a nivell temporal.

Ens podríem preguntar, per exemple: i si els 40 dies que Jesús va estar-se al desert i durant els quals se'l va sotmetre a temptacions demoníaques en realitat van ser un desdoblament temporal dins del qual el propi profeta hauria pogut anticipar el calvari que viuria, la seva mort i la posterior resurrecció?

3. Els millors consells per establir una connexió amb el teu jo quàntic 

Ara bé, hi ha una manera menys miraculosa de verificar la teoria del físic i establir una connexió amb el jo quàntic per tal de treure profit a les experiències que hem viscut durant el temps imperceptible. Vols esbrinar quina és aquesta manera? Doncs segueix aquests consells:

  • Els pensaments que tens ara podrien esdevenir futurs potencials. Per aquest motiu, és important prescindir dels pensaments de tipus catastròfic.
  • La propensió cap als pensaments de tipus negatiu fa que el jo quàntic s'inclini cap a la recerca de paràmetres que siguin semblants i ens empeny cap a un futur carregat de negativitat
  • Desitjar que els altres prenguin mal o que els passin coses dolentes no és productiu i t'acabarà perjudicant. Tot allò que projectes cap al futur, tard o d'hora, torna cap a tu.
  • En el moment en què el cos es queda immòbil i el cervell fa una feina exhaustiva, durant l'etapa més profunda del son, el jo conscient connecta amb el jo quàntic.
  • Sotmet a un procés meditatiu els ensenyaments que el jo quàntic t'ha proporcionat al llarg del son, per tal de treure'n tot el suc. Dirigeix la teva mirada cap a dins, cap al teu interior.

'Retorn al futur', d'Spielberg, introdueix al món del cinema la teoria del desdoblament temporal 

L'any 1985, un científic que rep el sobrenom de Doc i té un punt de bogeria decideix revelar un gran secret al seu amic Marty McFly, un noi adolescent: li explica la descoberta d'una màquina que servirà per fer viatges temporals. A través del DeLorean DMC-12, que és un vehicle que funciona propulsat per plutoni a 88 milles per hora, McFly pot tornar al passat. En concret, viatja al dia 5 de novembre de 1955. 

Ara bé, en el moment en què l'adolescent arriba a aquella data del passat s'adona que, a banda de viatjar a través del temps, també pot alterar els esdeveniments. Per això, en el moment en què erròniament canvia les circumstàncies en què els seus progenitors es van conèixer, s'ha de posar a intentar fer que els seus pares finalment s'uneixin per tal que ell pugui néixer i existir.

foto
A 'Retorn al futur' vam veure com es produïen viatges a través del temps | Horóscopo Mágico

 

Resulta curiós veure que aquesta trama, que s'origina a partir de la imaginació de dos guionistes anomenats Bob Gale i Robert Zemeckis i que es transforma en un llargmetratge de ciència-ficció i comèdia de la mà de Spielberg l'any 1985, té moltes similituds amb la teoria del desdoblament temporal o del doble quàntic.

És molt probable que una part important dels resultats que Malet va presentar l'any 1988 disposin d'un fonament científic. Ara bé, també és cert que, d'alguna manera, dona resposta a un somni molt antic de les persones, a un anhel primitiu de l'ésser humà: poder fer viatges a través del temps i canviar les coses perquè ens siguin més favorables.

També et pot interessar...


Comentaris

envia el comentari