Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Pep Cuerba, Montse Vilella, Carles Pellicer i Monsterrat Caelles presentant la tercera proposta

La tercera proposta de Junts per Reus planteja habitatges públics al pàrquing de la Riera Miró

Nous habitatges públics, una zona verda i un pàrquing subterrani són les propostes de Junts per Reus | Volen rehabilitar l'edifici de l'antiga escola Rubió i Ors

Pep Cuerba, Montse Vilella, Carles Pellicer i Monsterrat Caelles presentant la tercera proposta
Pep Cuerba, Montse Vilella, Carles Pellicer i Monsterrat Caelles presentant la tercera proposta | Laia Riba

 

Seguint amb les propostes 'Per un Reus millor' de la candidatura Junts per Reus, l'alcaldable Carles Pellicer ha presentat el tercer projecte electoral. En aquesta ocasió se centra en el barri Horts de Miró de Reus, concretament en el pàrquing de la Riera de Miró i en l'edifici de l'antiga escola de Rubió i Ors, al carrer de Rafael Casanova. Proposen retirar el pàrquing exterior de zona blava de la Riera de Miró i construir una zona d'habitatges públic.  També plantegen que l'edifici de l'antiga escola i arxiu Rubió i Ors sigui un espai per desenvolupar-hi activitats.

Mapa dels dos projectes de la tercera proposta de Junts per Reus
Mapa dels dos projectes de la tercera proposta de Junts per Reus | Cedida

 

Junts per Reus presenta la tercera proposta

La setmana passada Carles Pellicer va presentar  el primer dels projectes urbanístics per la ciutat  en relació a les propostes electorals. El primer projecte es destina a la zona nord de Reus i es basa en la construcció d'una passarel·la, la reforma del passeig de Mata i la construcció d'un aparcament subterrani en aquesta zona.

Dilluns passat van presentar la segona proposta, que es realitzaria al centre de la ciutat amb l'objectiu d'integrar la plaça del Prim amb els ravals, així com fer una zona per als vianants els ravals de Santa Anna i de Jesús. 

En aquesta ocasió la darrera proposta s'ha centrat en la zona d'Hispania de Reus, al barri Horts de Miró. Carles Pellicer, juntament amb diversos membres de la candidatura de Junts per Reus, han presentat el tercer projecte urbanístic de la candidatura electoral. La tercera proposta tracta de dos projectes que tenen com a objectiu «crear nous espais per la ciutadania reduint el trànsit», ha detallat l'alcalde de Reus.

La proposta contempla el soterrament del pàrquing de la Riera de Miró de Reus
La proposta contempla el soterrament del pàrquing de la Riera de Miró de Reus | Laia Riba

 

Habitatges públics al pàrquing d'Horts de Miró

Junts per Reus planteja la construcció  d'habitatges socials on actualment es troba el pàrquing municipal de la Riera de Miró. No obstant això, la zona d'aparcament es mantindria però estaria soterrada  i inclouria dues plantes d'aparcament amb 400 places per estacionar vehicles.

Aquesta proposta també considera l'opció d'implantar una zona verda en el lloc on es construirien els habitatges públics, que estaria oberta a tota la ciutadania. Per tant, la reforma de la zona es basaria en la promoció de l'habitatge públic, en el desenvolupament de la zona verda i en soterrar l'aparcament que també seria de caràcter públic.

Una zona verda i aparcament soterrat

Pellicer ha detallat que aquest tercer projecte contempla «una oferta d'habitatge públic amb aparcament de qualitat». Una proposta que oferiria «una nova zona atractiva a Reus», no només per als reusencs i reusenques, sinó per aquelles persones que visiten la ciutat. Per tal de respondre a les demandes de la ciutadania, l'alcalde de Reus ha explicat que aquest tercer projecte «resoldrà, en part, la manca d'habitatge públic  i potenciarà les zones verdes a la ciutat».

Edifici de l'antiga escola Rubió i Ors al carrer de Rafael Casanova
Edifici de l'antiga escola Rubió i Ors al carrer de Rafael Casanova | Cedida

 

L'antiga escola Rubió i Ors, espai d'activitat per entitats

D'altra banda, Junts per Reus proposa reutilitzar l'edifici on abans se situava l'Arxiu Històric de Reus. Aquest edifici va ser l'antiga escola Rubió i Ors fins als anys 90 i posteriorment va acollir l'arxiu municipal de la ciutat, finalment aquest espai va quedar en desús. La tercera proposta de Junts per Reus planteja tornar a activar aquest emplaçament. 

L'edifici, situat al carrer de Rafael Casanova seria un espai on entitats reusenques o col·lectius poguessin desenvolupar la seva activitat. «Volem rehabilitar l'edifici perquè sigui un pou d'espai al servei de la ciutadania», ha explicat l'alcaldable. Proposa recuperar aquest espai històric per la ciutat i que es converteixi en un equipament municipal.