ajuntament de Calafell

Els tercers pressupostos participatius de Calafell arriben amb novetats

Cada veí podrà votar més d'un projecte i s'elimina el límit màxim de 200.000 euros

L'Ajuntament de Calafell va aprovar al ple d'aquest dilluns 29 de juliol el reglament pels pressupostos participatius per l'any 2020. Aquesta serà la tercera edició de la iniciativa, que presenta diverses novetats. Els ciutadans podran votar a què volen destinar una part de les inversions del pressupost municipal, per valor de 500.000 euros, que equival a un 1% del pressupost.

Les dues principals novetats d'aquesta tercera edició és que cada veí de Calafell podrà votar aquest cop diferents propostes fins a exhaurir els 500.000 euros, a diferència del que passava fins ara, on només es podia votar un sol projecte. L'altra novetat és que se suprimeix el límit màxim de 200.000 euros per proposta, amb el qual es poden votar propostes per imports superiors i que puguin arribar, fins i tot, al màxim de 500.000 euros.

Presentació de les propostes, del 2 al 15 de setembre

La resta d'aspectes es mantenen similars. Cada persona podrà fer només una proposta i tot el procés es farà a través de la mateixa plataforma que l'anterior edició (decidim.calafell.cat). Les propostes es podran presentar entre els dies 2 i 15 de setembre i els tècnics municipals estudiaran la seva viabilitat entre els dies 16 i 27 de setembre. El període de votació començarà el 7 d'octubre i es tancarà el dia 20 del mateix mes. Al novembre ja s'haurien d'incorporar les propostes al pressupost del 2020. 

Com en altres anys, les propostes les pot fer qualsevol persona major de setze anys, estigui empadronada al municipi o no. En el procés de votació ja només hi poden prendre part els empadronats al municipi i que siguin més grans de setze anys. A l'última edició, el consistori va començar amb una partida de 400.000 euros, que va acabar ampliant fins als 900.000. En el següent enllaç podeu consultar quins van ser els projectes que es van seleccionar per formar part del pressupost municipal del 2019