Terrassa prepara mesures urgents per evitar que els contagis es continuïn disparant

No es descarta que entri en el nivell 3 del pla de control de transmissió

Desinfecció dels carrers d'Alcanar contra el coronavirus
Entre altres mesures, s'incrementarà la desinfecció dels carrers | ACN

Terrassa activarà un equip de seguretat privada per informar la ciutadania sobre la Covid-19 i intensificarà la neteja d'espais públics amb aigua per evitar concentracions de gent.

L'alcalde, Jordi Ballart, ha explicat que aquestes són algunes de les mesures que el govern local implementarà per frenar l'increment de casos positius que s'han registrat en la darrera setmana. «Hem passat de 79 a 150, el que significa que la xifra s'ha duplicat», ha reconegut el batlle que ha apel·lat a la «responsabilitat ciutadana».

En paral·lel, Salut instal·larà dues carpes a les zones pròximes als CAP Rambla, Est i el Nord, per fer 1.500 testos massius. Tot plegat mentre el Govern acaba de determinar si la localitat ha de passar al nivell 3.

L'increment de positius de Covid-19 que en la darrera setmana s'ha registrat a Terrassa, ha disparat les alarmes a la cocapital del Vallès Occidental. El govern local ha intensificat les mesures per «frenar la tendència a l'alça», ja que en només set dies la població ha passat de 79 a 150 contagiats.

Jordi Ballart ha admès que la situació «no és d'alarma», però ha apel·lat a la «responsabilitat de la ciutadania» per contenir el virus. Ha demanat als habitants de la població que compleixin amb les distàncies de seguretat, la neteja de mans i l'ús de mascareta. «Hem de mostrar preocupació per la tendència creixent i ser curosos», ha valorat.

Informar i controlar que no hi hagi aglomeracions

A partir d'aquest dimecres, l'Ajuntament activarà un equip de seguretat privada que recorrerà 50 quilòmetres de la ciutat per recolzar les tasques informatives i de control que duu a terme la Policia Municipal i el cos de Mossos d'Esquadra.

Per altra banda, s'intensificarà la neteja amb aigua de l'espai públic i les places, com a mesura dissuasiva per evitar la concentració de persones. Per últim, es modificarà l'horari de tancament de les terrasses de bars i restaurants durant el cap de setmana. Així, hauran de fer-ho a les dotze de la nit.

Aquestes accions se sumen als testos massius que Salut farà a diversos punts de la ciutat. El departament ha anunciat aquest dimarts que instal·larà carpes per fer aquestes proves a Terrassa, Sabadell i Ripollet. En aquests punts s'informarà la ciutadania de la necessitat, si es tenen símptomes, de fer-se la prova PCR i se la derivarà al CAP corresponent.

Ballart ha explicat que l'Ajuntament treballa de forma coordinada amb el departament de Salut per fer un «seguiment acurat» dels contagis i ha indicat que en el cas de la ciutat egarenca, es posaran dos d'aquests punts a les àrees on s'ha registrat major incidència de la covid-19. Es tracta de l'entorn del CAP Rambla, l'Est i el Nord. Tots els ciutadans que resideixin en aquestes zones podran sotmetre's a les proves. La previsió és que aquest dispositiu permeti fer 1.500 testos en tres dies.

Tot plegat amb l'objectiu de controlar la situació i ajudar el departament de Salut a decidir si cal incloure Terrassa en el grup de municipis que es troben en el nivell 3 del pla de control de transmissió de la covid-19. «Estem en nivell 2 amb brots esporàdics i sense transmissió comunitària», ha explicat l'alcalde que ha reconegut que l'escenari pot canviar en pocs dies.

Des de l'inici de la pandèmia Terrassa ha registrat 2.218 casos de coronavirus. A hores d'ara hi ha deu persones ingressades per covid-19 a la ciutat, tres dels quals a MútuaTerrassa i set al Consorci Sanitari de Terrassa. Un d'aquests pacients es troba a l'UCI.


Comentaris

envia el comentari