Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger

Espectaculars imatges del fort terratrèmol a Alaska

El sisme ha estat de magnitud 7 i ha causat molts danys a la ciutat més poblada de l’estat, Anchorage. No es té constància de víctimes i hi ha hagut una alerta per tsunami
Imatge aèria d'una carretera destruïda pel terratrèmol a Alaska
Imatge aèria d'una carretera destruïda pel terratrèmol a Alaska | Marc Lester

 

Alaska va viure aquest divendres un fort terratrèmol de magnitud 7 graus a l’escala de Richter, un nivell molt elevat que va afectar especialment la ciutat més gran i poblada de l’estat, Anchorage, on hi viuen unes 300.000 persones. No es tenen constància de víctimes, però el sisme ha provocat molts danys a la zona i va generar al principi una alerta de tsunami  que finalment no va succeir.  

Aquesta zona dels Estats Units està habituada als sismes, però feia temps que no se’n vivia un de tan potent. Concretament, el moviment de terres ha tingut el seu epicentre a tan sols 15 quilòmetres de distància d’Anchorage i a 41 quilòmetres de profunditat. Els danys i desperfectes en edificis són evidents, mentre que algunes carreteres s’han esfondrat. Aquestes són algunes de les imatges que deixa el terratrèmol:

El terratrèmol ha provocat una alarma per tsunami
El terratrèmol ha provocat una alarma per tsunami | USGS

 

 

Gran ensurt i declaració de desastre

El sisme va provocar un gran ensurt entre la població d’Alaska per la seva forta intensitat. Les rèpliques es van succeint i la més gran registrada fins ara ha arribat als 5,7 graus  a l’escala de Richter. En aquest sentit, el governador d’Alaska, Bill Walker, ha emès una declaració de desastre, segons ha informat a través de les xarxes socials.

A més, quan va tenir lloc el terratrèmol les autoritats van fer una crida als habitants a refugiar-se a casa seva fins a nou avís. A nivell d’afectacions, l’empresa municipal Light & Power va informar que entre 7.000 i 10.000 dels seus clients s’havien quedat sense electricitat.    

Qui també va fer referència al terratrèmol va ser el president dels Estats Units, Donald Trump, que va fer aquest anunci a través del seu compte de Twitter: «Segueixin les instruccions dels professionals altament capacitats que estan allà per ajudar-vos. El seu govern federal no escatimarà en despeses. Que seu us beneeixi a tots!».