Putin amb la mà aixecada

La terrible malaltia que patiria Putin: «Actua com un boig»

Un exagent de la KGB revela que Putin patiria parkinson i demència en una fase inicial

Ja fa algun temps que els rumors apuntaven que el president de Rússia, Vladímir Putin, podria patir una greu malaltia. Els mitjans de comunicació, que basaven les seves anàlisis en els vídeos més recents del dirigent rus divulgats pel Kremlin, apunten que la seva salut física i mental estaria deteriorant-se considerablement .

Ara, un exagent de la KGB, el servei d'intel·ligència rus, ho ha confirmat en exclusiva al diari britànic The Sun. El testimoni, l'exespia rus Boris Karpitxkov, de 62 anys i resident al Regne Unit, ha revelat que Putin patiria parkinson i demència en una etapa inicial.

Tot i això, aquesta és una informació que el govern vol mantenir oculta perquè el seu president pugui continuar projectant una imatge d'home fort davant el context internacional actual. I és que els serveis de seguretat del país ni tan sols informen de l'estat de salut de Putin el cercle més íntim.

Primer pla de Vladímir Putin fent un discurs
Cada dia apareixen noves especulacions sobre la salut del president rus   | Europa Press

La malaltia que asseguren que pateix

«Hi ha una gran preocupació que Putin estigui patint nombroses afeccions de salut física, possiblement a causa de les lesions esportives durant la seva joventut», explica Karpichkov. Concretament, patiria demència en un nivell inicial o alguna altra malaltia relacionada amb el deteriorament cerebral.

De fet, creu que, per la seva manera de caminar, estaria patint la malaltia de Parkinson «o un altre trastorn greu causat per algun tipus de càncer, un tumor cerebral, per exemple».

A més, afegeix que la paranoia l'està tornant boig. «Està boig (o així actua) i obsessionat amb idees paranoiques. Ell literalment creu que tots son traïdors, inclosos els que estan dins dels serveis de seguretat russos i fins i tot dins del seu cercle més proper», declara sobre el president. I fins i tot afirma que «està tan obsessionat amb les seves idees paranoiques que ara se'l pot comparar amb el tirà de Stalin».

D'altra banda, l'excap del Departament de Relacions Públiques de l'Institut Estatal de Relacions Internacionals de Moscou, Valery Solovey, assegura que Putin té símptomes compatibles amb el càncer de tiroide o parkinson.

Imatge de Putin.
Putin podria patir parkinson   | Europa Press

Així mateix, fa uns dies es va fer pública la notícia que Vladímir Putin se sotmetria a una intervenció quirúrgica pel suposat càncer que pateix. Un rumor escampat per General SVR, el primer mitjà de comunicació rus que va especular sobre l'estat de salut del mandatari.

«Els metges insisteixen que cal una operació, però encara no s'ha determinat la data», assegura una font interna del Kremlin. D'aquesta manera, després de la cirurgia quedaria incapacitat per una temporada. Un temps en què assumiria el comandament el cap d'espionatge, Nikolai Patrushev, que pertany a la línia dura del règim.

I és que la malaltia que pateix el president de Rússia estaria empitjorant cada cop més. «Va ser possible contenir-lo durant un temps, però ara el curs de la malaltia està progressant», explica aquesta font.