IMPORTANT i GRATIS:

📱Encara no t'has baixat l'App del Catalunya Diari? A què esperes per saber-ho tot. CLICA AQUÍ, és gratis!

Joan Guix: «Els tests no són la solució, són incomplets i poc fiables»

El secretari de Salut Pública ho va detallar aquest dimecres a 'El món a RAC1'

Test ràpid per detectar la COVID-19
Segons Joan Guix, els tests de detecció del coronavirus són poc fiables. | Catalunya Diari

«Els tests no són el paradigma ideal ni són la solució. Són molt incomplets, poc fiables. Són auxiliars, però no són la panacea, no són la garantia». Amb aquesta contunduència s'expressava aquest dimecres, 29 d'abril, el secretari de Salut Pública de la Generalitat de Catalunya, Joan Guix, durant una entrevista al programa 'El Món a RAC1', que dirigeix Jordi Basté. Guix discrepa de l'aposta de la majoria d'epidemiòlegs que hem pogut sentir durant els darrers dies, que defensen que calen tests d'immunitat massius.

Creu que aquests tests no són del tot fiables i és per aquest motiu que la seva aposta és clara: és prioritari respectar les mesures de distanciament físic entre persones, així com les d'higiene —rentar-se les mans sovint, per exemple—, per evitar la propagació de la covid-19.

Guix creu que la desescalada planificada és «massa lleugera»

Per a Joan Guix, la desescalada anunciada dimarts a la tarda per part del president del govern espanyol, Pedro Sánchez, és massa lleugera. Guix veu «un problema» en el fet que entre la fase 0 i la fase 1 només passin vuit dies, quan el període d'incubació del coronavirus és d'entre dotze i quinze.

«El virus continuarà existint, no l’hem pogut eliminar, com tants altres. Estic convençut que fins que la gent no es posi una vacuna el risc de tenir un rebrot existirà. Les mesures de distanciament físic s’hauran de mantenir», ha dit el secretari de Salut Pública, que tornant a la desescalada, ha carregat contra la idea de Sánchez d'organitzar el pla de les properes setmanes en el marc de les províncies.

Pel que fa a l'ús de les mascaretes, Joan Guix seria partidari de la seva obligatorietat en el transport públic, com a Alemanya, i critica que la Generalitat de Catalunya no pugui legislar al respecte «per culpa del 155 sanitari».


Comentaris

envia el comentari