La teva manera de dormir en parella indica la qualitat de la relació

Un estudi recent conclou que la postura que adopten els enamorats per conciliar el son pot mostrar l’estat del vincle que mantenen

La postura que mantens quan dorms en parella és un indicador de la qualitat de la vostra relació
La postura que mantens quan dorms en parella és un indicador de la qualitat de la vostra relació | Psicología y Mente

Tant la posició que adopten les parelles a l’hora de dormir com la distància que separa les dues persones pot donar-nos pistes sobre el grau de plenitud i de felicitat que té aquesta relació.

 

Aquesta observació resulta d’una investigació duta a terme per Richard Wiseman, un psicòleg nord-americà de la universitat britànica d’Hertfordshire. En concret, les conclusions de l’estudi van publicar-se al Festival Internacional de Ciències de la ciutat d’Edimburg.

 

La manera en què dorms pot revelar si la teva relació de parella és bona

Tot sembla apuntar al fet que la nostra manera de col·locar-nos quan dormim podria indicar diversos factors vinculats amb la nostra personalitat, com ja vam explicar-te en aquest article. Igualment, caldria que recordessis que la manca d’hores de son pot tenir diverses repercussions negatives per al nostre organisme i això es pot fer palès a través de diversos senyals psicològics. Dormir resulta essencial perquè l’organisme i el cervell puguin descansar i funcionar correctament.

Informació rellevant que va proporcionar la investigació

Aquest estudi ha mostrat uns resultats molt interessants després d’haver procedit a l’anàlisi dels hàbits de més de 1.000 persones en l’àmbit de la seva relació de parella i vinculant-los amb alguns costums relacionats amb el descans:

  • El 2% de les parelles de l’estudi acostuma a dormir a una distància igual o superior als 75 centímetres.
  • Només el 4% de les parelles estudiades dorm cara a cara.
  • El 12% té el costum de descansar amb una separació inferior als 2,5 centímetres.
  • El 31% dorm decantant-se cap a un mateix costat.
  • El 34% manté contacte físic mentre descansa.
  • El 42% sol dormir donant-se l’esquena.
Només el 4% de les parelles de l'estudi dorm cara a cara
Només el 4% de les parelles de l'estudi dorm cara a cara | Cedida

Conclusions singulars

L’estudi recopila el llegat de Samuel Dunkell, un psiquiatra que ja va desenvolupar determinats conceptes i va analitzar la manera que tenen les parelles de dormir comparant-la amb el nivell de felicitat que caracteritzava la seva relació sentimental. Després d’aquesta observació, va determinar que les parelles que es troben en un moment més dolç de la seva relació i que la viuen amb total plenitud tenen tendència a descansar cara a cara i en contacte físic amb l’altre.

Si no mantenen cap contacte físic durant el descans, la qualitat de la relació també es podria determinar pel fet que tots dos membres de la parella dormin cap al mateix costat.

«El 93% de les parelles que mantenen un contacte físic mentre dormen van dir que estaven molt satisfetes amb la seva relació, mentre que en el cas de les parelles que dormen sense mantenir contacte físic l’afirmació es reduïa fins al 68%», declara Wiseman, que sosté que les parelles que descansen a més de 75 centímetres de distància van declarar que no se sentien satisfetes amb la seva relació.

De l’estudi també es van desprendre algunes conclusions molt interessants: els individus més extravertits tenen tendència a voler dormir a prop de l’altra persona, mentre que les persones amb més creativitat sovint dormen sobre la banda esquerra del cos.

Uns anys abans, Dunkell havia descobert que el fet de dormir panxa enlaire denotava extraversió i autoconfiança, o que el fet de dormir de bocaterrosa era habitual entre les persones perfeccionistes. Descansar creuant les cames pot ser un signe d’inclinació al compromís, i la postura fetal sol vincular-se amb persones indecises, amb un amor propi més baix del normal i amb una predisposició per a l’ansietat.

  • Traducció de Psicologia y Mente: La postura al dormir junto a tu pareja habla de la calidad de la relación

Comentaris

envia el comentari