‘Tito’ Álvarez, el rei dels taxistes, investigat per estafa i blanqueig de capitals

La denúncia presentada constata que Álvarez no era taxista durant la vaga d’aquest any, però que «simulava ser-ho» per obtenir una comissió econòmica

El portaveu d'Élite Taxi de Barcelona, Alberto 'Tito' Álvarez, intervenint a l'assemblea taxistes del 21 de gener de 2019 a plaça Catalunya
El portaveu d'Élite Taxi de Barcelona, Alberto 'Tito' Álvarez, intervenint a l'assemblea taxistes del 21 de gener de 2019 a plaça Catalunya | Catalunya Diari

Sembla que ‘el rei dels taxis’ no pot descansar ni un moment. D'ençà que Alberto ‘Tito’ Álvarez va presentar la seva dimissió el passat mes d’agost, ha hagut de defensar-se contínuament de les acusacions que, segons ell, venen «dirigides des de fora i amb una voluntat destructiva».

Ara, un jutge investiga l’exlíder del moviment Élite per un presumpte delicte d’estafa i blanqueig de capitals. La denúncia prové d’una associació vinculada a l'exjutge Fernando Presencia, que va ser suspès de feina i sou per prevaricació. Aquesta és una de les raons per les quals ‘Tito’ admet que li dóna poca credibilitat a la denúncia. Tot i això, la denúncia ha estat admesa a tràmit i s’han obert diligències prèvies, però encara no es pot afirmar que Álvarez sigui culpable.

'Tito' no era taxista, però simulava ser-ho

L’Associació contra la Corrupció i en Defensa de l’Acció Pública va presentar el passat mes de setembre la denúncia penal. Allà s’informa de conductes de l’acusat amb la Plataforma Integral del Taxi (PIT), la seva relació amb el despatx Elpidio Silva Abogados i un ‘crowdfunding’ per pagar-li la llicència. Amb tot això, i segons l’entitat i l’exjutge Presencia, es tractaria d’un delicte d’estafa i blanqueig de capitals, segons ha informat ‘Crónica Global’.

Fernando Presencia va ser suspès pel Tribunal Suprem l'any 2018. És ell qui constata que l’any 2018 ‘Tito’ «va canviar de taxista a persona contractada pel bufet d’Elpidio Silva». Així, afirma, «durant la vaga de gener de 2019 Tito ja no era taxista, però simulava ser-ho. Tenia, en realitat, una relació contractual amb silva per captar conductors i, a canvi, quedar-se amb una comissió econòmica». Les comissions haurien estat del 15% per taxista captat. L’exjutge ha assegurat a ‘Crónica Global’ que amb aquestes proves «es tracta d’una estafa en tota regla i blanqueig de capitals».

Tranquil i disposat a prendre accions legals

Per la seva banda, ‘Tito’ Álvarez es mostra tranquil. Assegura que la denúncia penal manca de fonament perquè està presentada per una persona que ha estat apartada de la carrera judicial, i que també ha estat condemnada. Afirma que les diligències prèvies no pressuposen una condemna i «parlarà davant un jutge quan se'n cridi a declarar». També ha dit que té intencions d’iniciar accions legals contra tots aquells que «taquin el seu honor».

També et pot interessar...


Comentaris

envia el comentari