YOUTUBE:

🎥Els millors vídeos i directes al canal de Youtube de CatalunyaDiari. ➡Segueix-nos GRATIS punxant aquí. T'ESPEREM!

Mor als 19 anys per una sèpsia després de demanar cita al seu metge 25 cops

Segons afirma 'The Mirror', la tragèdia es podria haver evitat

Toby Hudson va morir per un mal diagnòstic
El jove feia mesos que patia diversos símptomes relacionats amb l'amigdalitis | Cedida

L'actual pandèmia està provocant problemes de funcionament en els sistemes sanitaris de molts països, només cal veure les dificultats que molts malalts estan tenint per a poder sol·licitar una visita amb el seu metge al nostre país. Però això no és un fet que només passi a Espanya, si no un bon exemple és el tràgic cas d'un jove del Regne Unit que va tenir lloc fa uns mesos, concretament al juliol, però que s'ha destapat en els últims dies.

Toby Hudson, de 19 anys, acabava perdent la vida a causa d'una sèpsia, una greu malaltia produïda per una reacció del cos davant una infecció. Tot podria tractar-se d'una trista fatalitat pel fet que el seu cos no va saber resistir la malaltia, però la veritat és que realment es podria haver evitat. I és que el jove universitari va cridar fins a 25 vegades al seu centre de salut perquè li donessin una cita amb el seu metge.

Segons recollia el 'Mirror', els múltiples intents de Toby per a poder parlar amb el centre de salut van ser infructuosos per culpa d'un problema en la línia telefònica. Però gairebé un dia després i després de 25 crides, si els van atendre, però la resposta que va rebre el jove no era la que esperava. I és que li van dir que el seu metge de capçalera no li podria atendre fins 48 hores després.

La cadena d'errors que va posar fi a la vida de Toby

L'explicació que van donar les autoritats sanitàries al fet que no podria ser atès fins que passessin dos dies va ser que es tractava d'un problema burocràtic. I és que com dèiem Toby s'havia mudat a la ciutat de Southampton per a anar a la universitat. Per aquest motiu s'havia registrat en un centre de salut d'aquesta. El jove feia un temps que havia tornat a casa dels seus pares la seva ciutat natal, Weymouth, després d'haver estat dos mesos amb forts atacs de tos, les amígdales «inflades» i mal de coll. 

Com que no estava registrat en un centre mèdic de Weymouth, li van comunicar que hauria d'esperar dos dies per a tornar a tenir assistència mèdica en aquest centre, fins i tot encara que fora d'emergència i sense cita prèvia. El jove va decidir esperar els dos dies i va acabar acudint al Wyke Regis & Lanehouse Medical Practice en Weymouth.

Una vegada allí, va ser atès per una infermera en pràctiques, perquè no es va considerar que el seu cas presentés gravetat. Aquesta li va diagnosticar una amigdalitis, li va receptar penicil·lina i li va manar per a casa, dient que només tornés al centre si no notava millora en els següents dos dies. Però la realitat és que la salut del jove va sofrir una deterioració molt ràpida.

Va tornar a casa i els seus pares van observar preocupats com anaven perdent al seu fill a poc a poc. El 4 de juliol perdia el coneixement. El seu propi pare va veure com queia a terra i el veia pàl·lid, amb els ulls en blanc i sortint-li escuma per la boca. A més van tenir l'infortuni que l'ambulància es va equivocar de camí en el seu viatge a un centre hospitalari, retardant l'atenció mèdica al jove britànic. Finalment, Toby acabaria perdent la vida després de sofrir un infart.            


Comentaris

envia el comentari