Imatge d'un primer pla de Tomàs Molina de TV3

Tomàs Molina envia un seriós avís per aquest cap de setmana: «Cal fer-ho»

El meteoròleg de TV3 ha estat molt clar

Torna un nou (i fort) episodi de calor a Catalunya. De fet, els experts ja han advertit que aquest cap de setmana arriba la que es tracta de la primera onada de calor real d'aquest estiu.

I els meteoròlegs de TV3, com era d'esperar, s'han volgut afegir a les prediccions per aquest dissabte i diumenge. I és que es preveu que la calor arribi al seu punt més àlgid i tota Catalunya està en alerta.

Logo de WhatsAppNOVETAT WHATSAPP: Clica aquí per rebre GRATIS i en EXCLUSIVA totes les notícies del TEMPS de Catalunya al WhatsApp!

L'advertència de Tomàs Molina

Tomàs Molina ha llançat una alerta a través de les seves xarxes socials. Ha estat a Twitter, on a través d'una enquesta ha preguntat als seus seguidors quina és l'alerta de meteorologia que molesta més als ciutadans, si calor, fred, temps violent o vent.

La clara guanyadora ha estat la calor. I davant d'això, el meteoròleg de TV3 ha volgut alertar tothom. «Està clar que la calor no és gaire popular entre nosaltres... Potser cal fer mans perquè les temperatures no segueixin anant amunt...».

Tota Catalunya, en alerta per calor intensa

I aquest cap de setmana en tenim la prova més clara d'aquest fet. Les temperatures aquest dissabte i diumenge s'enfilaran molt amunt, en la que podria ser la primera onada de calor a Catalunya de l'any.

Foto del mapa del Meteocat per dissabte, 19 d'agost a la tarda
Diverses comarques de Lleida i de les Terres de l'Ebre, en alerta per calor aquest dissabte a la tarda | Meteocat

Per aquest dissabte a la tarda, el Meteocat ha llançat un avís per calor a moltes comarques de Lleida i les Terres de l'Ebre. És el cas de la Terra Alta, les Garrigues, el Segrià, el Pla d'Urgell, l'Urgell, la Noguera, el Pallars Jussà, el Pallars Sobirà, l'Alt Urgell, l'Alta Ribagorça i la Vall d'Aran.

Una onada de calor que es notarà, sobretot, a partir de diumenge, i que s'estendrà a tota Catalunya a partir de la tarda. Al matí, les altes temperatures afectaran especialment la costa de Tarragona, Barcelona i Girona, arribant a uns 39ºC o 40ºC, tot i que a l'interior no afluixarà i s'assoliran uns valors de 38ºC.

Foto del mapa del Meteocat per aquest diumenge, 20 d'agost de 2023, al matí
Diumenge al matí la calor afectarà sobretot la costa catalana | Meteocat

Les comarques en alerta per calor diumenge al matí seran l'Alt Empordà, el Baix Empordà, el Pla de l'Estany, el Gironès, la Selva, el Maresme, el Vallès Oriental, el Vallès Occidental, el Barcelonès, el Baix Llobregat, l'Alt Penedès, el Baix Penedès, el Garraf, el Baix Camp, l'Alt Camp, el Tarragonès, la Ribera d'Ebre, la Terra Alta, el Baix Ebre i el Montsià.

Foto del Meteocat per aquest diumenge, 20 d'agost de 2023, a la tarda
Tota Catalunya, en alerta per calor intensa a partir de diumenge a la tarda. | Meteocat

De cara a la tarda, el Meteocat ha alertat de calor intensa a tota Catalunya, tot i que a les comarques de la Vall d'Aran, el Ripollès i la Cerdanya hi podrien caure alguns ruixats.

La situació es repetiria també de cara a la setmana vinent, en què diverses comarques, sobretot de l'interior del territori, es trobarien en perill molt alt de calor a partir de dilluns a la tarda.