Els sindicats dels Mossos d'Esquadra s'indignen amb l'humor de 'Està Passant'

Toni Soler i dos col·laboradors de l''Està passant', citats a declarar pel gag sobre els Mossos

La causa està oberta per un presumpte delicte contra les institucions de l'Estat

El jutjat d'instrucció número 7 de Sant Feliu de Llobregat ha citat a declarar com a investigats Toni SolerJair Domínguez  i Magí Modgi, col·laboradors del programa de TV3 'Està passant', després de la denúncia de la fiscalia per  injúries greus contra els  cossos i forces de seguretat de l'estat arran d'un gag  sobre els Mossos d'Esquadra.

El jutjat ha obert diligències per un presumpte delicte contra les institucions de l'Estat i ha citat a declarar a tots tres el 24 de març. La fiscalia va presentar la denúncia pel gag emès el 16 d'octubre, en què es carregava contra l'actuació policial durant les setmanes posteriors a la sentència del Suprem  sobre l'1-O i s'incloïen imatges de gossos amb cascs de policia i amb projectils de foam.

Tres sindicats dels Mossos i una associació de comandaments van portar el gag a la fiscalia. El dia següents que aquests presentessin la denúncia,  Soler es va disculpar i va admetre que el gag era «poc afortunat».

El gag de la polèmica

En el gag que podeu veure a continuació, es jugava amb l'equívoc entre les paraules «gossos» i «mossos», i apareixien imatges de gossos amb projectils de foam o cascs de policia. A més, l'esquetx es tancava culpant-ne als seus «'amos'» amb una foto del conseller d'Interior, Miquel Buch. Quan la fiscalia va presentar la denúncia, fonts de la CCMA van emmarcar el gag en un «programa d'humor» i van demanar que s'havia d'entendre «en aquest context».

També et pot interessar...