Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Toni Soler al programa Està Passant de TV3.

Toni Soler es pronuncia sobre el polèmic gag de la Verge del Rocío: «Exigim disculpes»

El presentador exigeix disculpes al seu programa davant la polèmica provocada per la sàtira cap a la Verge

TV3 està embolicada en una gran polèmica des del passat 6 d'abril per un gag que va emetre el programa Està Passant. Presentat per Toni Soler, el programa va fer una sàtira sobre la Verge del Rocío. L'actriu, Judith Martín, va aparèixer disfressada de la Verge amb un ninot a les mans que simulava el nen Jesús. 

«La sàtira és símptoma de qualitat democràtica»

Després que hagi esclatat la polèmica davant del gag de l'espai humorístic, i que la Fundació Espanyola d'Advocats Cristians presentés una denúncia contra els presentadors del programa, la cadena pública s'ha defensat dient que «la sàtira és símptoma de qualitat democràtica». 

La Junta d'Andalusia, la Conferència Episcopal Tarraconense i la Federació d'Entitats Culturals Andaluses a Catalunya (Fecac) també s'han situat en contra del gag. Davant la polèmica situació la corporació catalana de mitjans audiovisuals ha afegit que no vol entrar en «declaracions i contradeclaracions». 

Toni Soler es pronuncia

«Dubto que hàgiu passat una Setmana Santa pitjor que la meva», va començar dient el presentador d'Està Passant ahir al vespre. «En aquest resum us haureu pogut fixar que el president d'Andalusia, del PP, i la líder de l'esquerra andalusa s'han posat d'acord. Just ara que estan en precampanya els hi agafa per veure TV3. Fins i tot el president d'Aragó s'ha queixat del sketch, i això que encara no hem tret a la Verge del Pilar», ha dit el presentador, sense deixar de banda l'humor. 

«Ha arribat el moment de les disculpes, crec que això és obligat», afegia Toni Soler.

«Exigim disculpes als polítics»

«Exigim disculpes al president d'Andalusia per acusar-nos de menysprear els andalusos», deia el presentador entre els aplaudiments per part del públic. «És mentida, és irresponsable i és demagògic. Si fins i tot estimem al Gavi, que és l'andalús més odiat a Espanya», bromejava. 

«Exigim disculpes als polítics d'aquí i d'allà que han aprofitat això per a rascar quatre vots, dos en el cas de Ciutadans», deia defensant-se sense abandonar l'humor. «Exigim disculpes a tots els bisbes catalans per preocupar-se més per l'humor de TV3 que per la pederàstia. Exigim que Telecinco a canvi de tota la merda que ha dit sobre mi, em deixi participar a 'La isla de las tentaciones'». 

«Em sembla massa fort»

«Exigim disculpes a Carlos Herrera, que va dir literalment que, si poguéssim, posaríem a tots els andalusos en camps de concentració. Aquí hauria d'anar una broma, però no sé ni com fer-la, em sembla massa fort. També exigim disculpes als Advocats Cristians per a portar-nos a judici. Que sàpiguen que citarem a la Verge del Rocío a testificar en la defensa. Apa, ja està bé! Quan rebem les disculpes, potser les acceptem», va expressar en acabar el discurs per continuar amb el programa. 

La sàtira

L'origen de la polèmica és la sàtira cap a la Verge del Rocío que van fer els presentadors del programa, Toni Soler i Jair Domínguez. Els presentadors feien broma de la vida sexual de la verge i del seu accent andalús, a més de fer ironia amb què la verge no surt a la processó de Setmana Santa. El que per a ells és «un atac contra els sentiments religiosos realitzats de forma totalment gratuïta» i, a més, en «una època molt important pels catòlics com és la Setmana Santa». 

Aquesta broma ha portat als presentadors ser denunciats. També s'hi ha vist afectada Judit Martín, l'actriu que simulava ser la Verge, que ha estat assenyalada per un possible delicte d'escarni. A la seva defensa ha sortit el propi Toni Soler que ha expressat que «va fer un gran paper» i que és «una excel·lent professional». 

Logo de WhatsAppNOVETAT WHATSAPP: Clica aquí per rebre GRATIS totes les notícies de TV3 al WhatsApp!