Nastasia Urbano, de ‘top model’ a Nova York a sense sostre a Barcelona

Va ser una famosa model a escala mundial durant els anys 80, però ara la seva situació és molt diferent

Nastasia Urbano va arribar a ser una reconeguda model als anys 80 | Cedida

Algunes vegades la vida pot donar moltes voltes, aquest ha estat el cas de Nastasia Urbano, una famosa model catalana que va tenir fama a escala mundial durant els anys 80 i que ara viu als carrers de Barcelona. Urbano va arribar a Nova York l’any 1981, amb només 20 anys, després d’haver modelat a Barcelona i a Milà, de la mà de Fabrizio Ferri. A més, amb només 20 anys ja havia estat portada de ‘Vogue’ i altres revistes.

«Llavors vaig anar a Nova York, perquè al món del modelatge, un cop has fet Europa, vas cap a Nova York a provar», així explicava el recorregut de la seva carrera Nastasia Urbano en una entrevista realitzada per 'El Periódico'. A la gran ciutat va firmar amb l’agència Ford i va començar a sortir «a totes les revistes (...) era molt camaleònica i la gent no es cansava de mi».

La model Natasia Urbana amb companyes
Nastasia Urbano va treballar per marques de moda i maquillatge durant els anys 80 | Cedida

 

Actualment l’exmodel té 57 anys, viu a Barcelona i no ho fa en un pis de luxe, sinó al carrer o a vegades a casa d’algun amic. Cal afegir que Urbano pateix depressió i necessita medicació i assegura que el que ella vol «és viure, no sobreviure».

Fins al moment ja ha patit tres desnonaments, ja que, tal com explicava a ‘El Periódico’, quan pagava les factures o menjava, no tenia diners per al lloguer. Assegura que ha intentat treballar, però únicament ha aconseguit ofertes precàrie. Tot i així ha treballat netejant cases i cuidant nenes, entre d’altres.

L’inici de la caiguda

Durant la seva època d’or Urbano viatjava habitualment a Barcelona a veure a la seva família i una d’aquestes vegades va conèixer al que es va convertir en el seu marit. «Em va deixar amb el que portava, l’únic bo d’aquesta relació han estat els meus fills, la resta va ser terrible», confessava.

«Tot ho pagava amb els meus diners. El segon dia de conèixer-nos volia que li comprés un BMW i jo li vaig fer un xec. Estava molt enamorada. Si no confies en la persona de la qual estàs enamorada, ¿en qui confies? Però ell no m’estimava», declarava a ‘El Periódico’ la model Nastasia Urbano.

Nastasia va arribar a cobrar un milió de dòlars a l'any per 20 dies de treball | Cedida

De la fama a la precarietat

Nastasia Urbano guanyava grans quantitats de diners i va arribar a firmar un contracte multimilionari per anunciar roba: «em donaven un milió de dòlars a l’any per 20 dies de treball durant tres o quatre anys», afirma la model. Un amic banquer va convèncer Urbano de dipositar els diners en un banc suís, ja que l’actriu havia nascut a Suïssa, tot i que els seus pares són originaris de Barcelona, i li van assegurar que amb els interessos podria viure el resta de la seva vida. La famosa model conclou que ara és «aquí» per la relació amb el seu exmarit .

«Vull que els meus fills em vegin bé. Vull recuperar-me com a persona per estar a la seva altura i que estiguin orgullosos de mi. Que no hagin de preocupar-se per mi i vull que els meus néts puguin anar a la meva casa a berenar», conclou, molt afectada per la seva situació actual, Nastasia Urbano.


Comentaris

envia el comentari