Aquest dijous 28 de març, els responsables d'una finca ramadera d'Alfara de Carles, un petit poble del Baix Ebre, van estar organitzant espectacles taurins clandestins durant l'estiu del 2018.
Els fets haurien transcendit a partir de la denúncia que el torero tarragoní Rubén Marín va presentar a l'Audiència Provincial de Tarragona, després que a ell mateix li haguessin declarat il·legals aquestes curses de braus en què no es mata ni es fereix físicament l'animal, l'any 2015.
Tot plegat una denúncia, si més no curiosa, en què és el torero qui sol·licita la il·legalitat de l'acte; en una pugna amb l'Ajuntament d'Alfara de Carles i l'empresa ramadera Mur, organitzadora d'aquestes exhibicions clandestines.
[predef]tarragona-digital-app-180[/predef]
Excursions organitzades per veure «curses de braus»
Rubén Marín va denunciar l'espectacle a l'ajuntament, el qual va desestimar la reclamació a principis de setembre; però en aconseguir el vídeo de l'espectacle de mans de dues turistes russes que hi haurien assistit, el torero va tirar endavant la via judicial.
Segons sembla, en diversos establiments hotelers de la Costa Daurada, 'tour' operadores russes oferien una excursió per veure, literalment, «curses de braus», per preus que oscil·larien els 160 euros.
Ajuntament i ramadera en defensen la legalitat
Pel que fa al govern del consistori del municipi del Baix Ebre, s'ha situat al costat dels organitzadors de l'espectacle, afirmant que «no atempta contra la legalitat vigent», ja que es tracta d'un corral de prova on no es perjudica físicament l'animal.
En la mateixa línia, la propietària i organitzadora de l'empresa ramadera assegura tenir llicència per celebrar «espectacles amb ús d'animals»; un espectacle complementari al seu restaurant.
No obstant això, la sentència del 2015 contra els espectacles sense maltractament físic a l'animal de Rubén Marín, posarien en entredit aquesta legalitat; un fet que haurà de decidir un jutge les pròximes setmanes.