Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Imatge d'un paquet de tabac

Torna a canviar el preu del tabac: el que et tocarà pagar a l'estanc

Així queden els preus actualitzats per a alguns productes de tabac

Males notícies per als fumadors: el preu d'alguns productes de tabac ha tornat a canviar als estancs d'Espanya. La nova modificació a les taxes van entrar en vigor el darrer dissabte 21 de gener de 2023.

El Butlletí Oficial de l'Estat (BOE) ha actualitzat els preus de venda al públic per a alguns productes de tabac, d'acord amb allò estipulat a la Llei 13/1998, de 4 de maig, d'ordenació del mercat de tabac i normativa tributària. Així ho ha fet saber a través de la seva darrera publicació, a la Resolució de 20 de gener de 2023, de la Presidència del Comissionat per al Mercat de Tabacs.

Aquest nou reajustament de preus arriba aproximadament dues setmanes després dels últims canvis anunciats pel BOE, compresos dins la Resolució de 5 de gener de 2023. No obstant això, en aquesta ocasió, la llista de les marques afectades no és tan extensa com l'anterior.

Així queden els preus del tabac a Espanya

Les taxes actualitzades van entrar en vigor el dissabte 21 de gener a tots els estancs de la Península i les Illes Balears. Els preus, proposats pels diferents fabricants i importadors, afecten, tant per unitat com per envàs, els següents productes: alguns cigars i cigarretes, tabac de caragolar i picadura per a la pipa. Així doncs, els nous imports de venda al públic a Expendeduries de Tabac de l'Estat queden establerts de la manera següent.

Estanc
El tabac torna a canviar de preu als estancs. | Getty Images

1. Cigars i cigarretes per unitat

Les marques que han patit modificacions en els preus, per unitat, dels seus cigars i cigarretes són: Anonymous, Chazz, Clubmaster, Convicto, Flor de Copán Nub Oliva, Vasco da Gama, Villa Dominicana i Villiger.

Aquesta última, Villiger, és la marca amb les taxes més reduïdes de la llista. Tant el Gold Mini Filter (20 unitats) com el Green Mini filter (20 u.) passen a costar 0,21 € la unitat. Una cosa semblant passa amb Clubmaster: el preu del Cigarret Red (20 u.) i del Cigarret Red Filter (20 u.) passa a ser de 0,24 € la unitat.

A l'altra banda de la balança hi ha la marca Oliva. Alguns dels seus cigars i cigarretes més cars són l'Oliva Sèrie V Melanio Madur Figurat 6 1/2x52 (10 u.), per 27,50 € la unitat, o el Sèrie V Doble Toro 6x60 (10 u.), per 22,60 € la unitat.

2. Cigars i cigarretes per envàs

Brainff, Clubmaster, Convicto, Flor de Copán, Oliva, Vasco da Gama i Villiger són les marques que han aplicat canvis en alguns dels seus cigars i cigarretes per envàs.
Mentre que els productes de Braniff no superen els 3 €, com el Negre Capa Natural (envàs de 20 u.); altres mantenen un preu força elevat.

Foto de tabac
Hi ha novetats importants sobre el preu del tabac. | GETTY IMAGES

En el cas del producte Oliva Sèrie V Sampler (envàs de 5 u.), el cost passa a ser de 77,50 €. Per a Flor de Copán Combo 50 (envàs de 50 u.), el preu puja fins als 287 €, segons el BOE.

3. Tabac de caragolar per unitat

En el cas del tabac per caragolar, només es veuen afectats dos productes pertanyents a la marca Virginia. Així doncs, el cost de Manitou Virginia Fine Green (30 g) i Manitou Virginia Green (30 g) passa a ser de 5,45 €.

4. Picadura per a pipa per unitat

Finalment, a la Resolució també s'estableixen canvis en el preu d'algunes picadures per a pipa. Entre elles destaca el producte Mac Baren 7 Seas Original Blend (20 g), que passa a costar 1,60€.

De la mateixa manera, el preu de Backwoods Mountain (20 g) queda en 1,70 €. Tant Mac Baren HH Vintage Latakia (100 g), com Mac Baren Original Choice (100 g), marquen un preu de 12,50 €, el més alt dins aquesta llista. El llistat complet amb tots els preus actualitzats el pots trobar a la pàgina web del BOE.

NOVETAT WHATSAPP: Fes clic aquí per llegir GRATIS les notícies més destacades de Catalunya al WhatsApp