Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
El president de la Generalitat, Quim Torra, sent entrevistat per la televisió CNBC el 29 de juliol del 2020.

Torra anuncia «mesures més dràstiques» si l'evolució de la pandèmia segueix igual

Ho ha explicat després d'una reunió sobre la pandèmia

El president de la Generalitat, Quim Torra, sent entrevistat per la televisió CNBC el 29 de juliol del 2020.
Torra ha mantingut una reunió per analitzar la situació de la pandèmia a Catalunya. | Catalunya Diari

El president de la Generalitat, Quim Torra, ha alertat aquest dimecres, 19 d'agost, que si l'evolució de la pandèmia a Catalunya continua com fins ara, «haurem de tornar a prendre mesures més dràstiques». Torra ho ha dit en una piulada després d'una reunió al Palau de la Generalitat on s'ha analitzat quin és l'estat de la pandèmia:

Torra s'ha trobat telemàticament amb el vicepresident del Govern i conseller d'Economia i Hisenda, Pere Aragonès; la consellera de la Presidència, Meritxell Budó; el conseller d'Interior, Miquel Buch; la consellera de Salut, Alba Vergés, i el secretari de Salut Pública, Josep Maria Argimon. Atesa la situació al conjunt del país, Torra ha optat per llençar aquest sever advertiment a les xarxes socials.

Totes les regions sanitàries, en risc alt de contagi excepte la Catalunya Central i Girona

La situació de la pandèmia a Catalunya és preocupant: no hi ha cap regió sanitària amb risc baix de contagi i, de fet, totes elles mantenen la taxa en situació de risc alt a excepció de la Catalunya Central (amb un índex de 99,66) i de Girona (94,07), les dues zones amb millor situació del país tot i que es troben en una tendència lleugerament a l'alça i en situació de risc mitjà.

Per contra, les dues regions amb més dificultats són Lleida (250,94), la regió metropolitana sud (214,32) i la ciutat de Barcelona (205,60), amb risc molt alt. A la zona intermitja, però amb risc alt, hi ha la regió metropolitana nord (169,94), les Terres de l'Ebre (182,93) el Camp de Tarragona (160) i l'Alt Pirineu i Aran (145,27). Són dades molt rellevants per tenir en compte a l'hora d'analitzar les possibles mesures que podria prendre la Generalitat i en quines zones ho podria fer.