Quim Torra i Pere Aragonès, a la taula del Consell Executiu

Torra i Aragonès haurien pactat no sobrepassar el marc legal per evitar el 155

Des del govern s'ha demanat no complir amb cap mena de desobediència

El president de la Generalitat de Catalunya, Quim Torra, i el vicepresident, Pere Aragonès, haurien pactat la setmana passada no sobrepassar els límits legals en les mobilitzacions de protesta una vegada es fes pública la sentència del procés català.

Segons ha informat 'El Confidencial', el motiu d'aquesta decisió entre Torra i Aragonès seria la d'impedir que el govern espanyol apliqui de nou a Catalunya l'article 155 o la Llei de Seguretat Nacional.

Sempre dins el marc legal

En aquest sentit, fonts del Palau han assegurat que des del govern s'ha demanat no complir amb cap mena de desobediència  i, així, poder seguit tenint el control de la Generalitat i els Mossos d'Esquadra.

El temor més gran dels polítics catalans és que Pedro Sánchez compleixi les seves paraules i torni a articular el 155  a Catalunya, ara, amb una contundència molt més severa i prolongada en el temps. Així doncs, amb l'objectiu de seguir amb el control de les institucions catalanes, Torra i Aragonès van decidir cenyir-se al marc legal durant totes les protestes, accions i mobilitzacions que es programin durant aquesta setmana.

Incertesa per les protestes al carrer

D'altra banda, asseguren que una altra de les  pors de l'actual govern és que les protestes socials es magnifiquin  de tal forma que posin entre l'espasa i la paret a Torra, fet que haurien de debatre i tractar en el ple que està previst que tingui lloc aquesta setmana al Palau de la Generalitat. Mentrestant, els dirigents catalans segueixen donant suport a una manifestació pacífica dels drets dels ciutadans, això sí, sempre en el marc de legalitat actual.

També et poden interessar...