YOUTUBE:

🎥Els millors vídeos i directes al canal de Youtube de CatalunyaDiari. ➡Segueix-nos GRATIS punxant aquí. T'ESPEREM!

Quim Torra fa l'ofrena floral a Rafael de Casanova acompanyat de l'himne d'Espanya

La música procedia de de l'habitació d'un hotel pròxim al monument a l'heroi del 1714

Quim Torra fa l'ofrena floral a Rafael de Casanova acompanyat de l'himne d'Espanya
Quim Torra fa l'ofrena floral a Rafael de Casanova acompanyat de l'himne d'Espanya | Europa Press

El President de la Generalitat, Quim Torra, no ha començat la Diada amb gaire bon peu, després que l'hoste d'un hotel pròxim al monument de Rafael de Casanova, ha posat l'himne de l'Estat espanyol just en el moment que feia l'ofrena floral.

Torra ha estat dels més matiners a fer el tradicional homenatge, que a tocar de les nou del matí, s'ha disposat a fer l'ofrena en nom del Govern de la Generalitat. Tot semblava dins de la normalitat, quan tot just havia començat a sonar l'himne nacional de Catalunya, 'Els Segadors', des del balcó d'un hotel ha sonat amb estridència l'himne d'Espanya.

L'hotel es troba a l'encreuament del carrer Bailén amb Alí Bei, a uns 100 metres de l'estàtua, per la qual cosa l'himne espanyol s'ha sentit durant uns minuts des d'on estava Torra i la resta de l'Executiu català.

«Un acte incívic i lamentable»

La primera a reaccionar a la incidència ha estat la consellera de Presidència, Meritxell Budó, que ha titllat l'acció d'una total «manca de sensibilitat i falta de respecte cap a altres sensibilitats».

Budó no s'ha quedat aquí i s'ha mostrat indignada amb la situació viscuda: «Estem celebrant la Diada Nacional de Catalunya amb una ofrena a Rafael de Casanova i aquest acte incívic, com és intentar un boicot amb l'himne d'Espanya, ens sembla incívic i lamentable».

Finalment, la consellera ha animat a tots els catalans a participar «massivament i cívicament» a tots els actes reivindicatius d'aquest 11 de setembre per reclamar l'alliberament dels presos i de Catalunya.

També et pot interessar...


Comentaris

envia el comentari