Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger

Torredembarra aprova els nous contractes de la brossa i la neteja viària

El ple també va donar suport al lliure exercici de la llibertat d'expressió

El ple de Torredembarra, reunit en la seva sessió ordinària del mes de juliol.
El ple de Torredembarra, reunit en la seva sessió ordinària del mes de juliol. | BaixGaiàDiari.cat

 

Torredembarra ja té aprovades les noves adjudicacions dels contractes de recollida de la brossa i de neteja viària. Van ser els punts més destacats del ple municipal celebrat aquest dijous, 19 de juliol, a la tarda. L'empresa Nordvert SL serà l'adjudicatària de tots dos serveis per als propers quatre anys, en un contracte prorrogable per a dos anys més. En total, el cost sense IVA dels contractes se situa en  3.556.640,40 euros pel que fa a la recollida de la brossa; i en 1.760.000 euros per la neteja dels carrers de la vila.

Els contractes de neteja i brossa, per Nordvert

Els vots dels tres partits del govern —ERC, PSC i ABG— van ser suficients per adjudicar el contracte de la brossa, que va comptar amb el vot contrari de la CUP i l'abstenció de Cs, el PDECat i Unió, el PP i Avui Democràcia. Pel que fa a  l'adjudicació de la neteja viària, als vots favorables del tripartit de govern també s'hi va sumar Cs. La CUP va votar-hi en contra, mentre que el PDECat i Unió, el PP i Avui Democràcia van tornar a abstenir-se. Nordvert obté, doncs, tots dos contractes.

Però més enllà de les seves aprovacions, els nous contractes van comptar amb diversos minuts de debat al plenari. Valeriano Pino, portaveu del grup muncipal del PSC i regidor de Via Pública, va defensar en nom del govern els nous contractes. «No es licitaven aquests contractes des de 2001, tot i que s'havien anat fent modificacions. Ara, ho fem per augmentar la qualitat dels serveis», va apuntar.

Des de l'oposició, la CUP va ser la formació més contundent. Una contundència expressada en forma de defensa de la gestió pública dels dos serveis. «Seria una despesa considerable a curt termini, és cert, però  a la llarga ens estalviaríem el marge de benefici de l'empresa i l'IVA», explicava el regidor anticapitalista Toni Sacristan. Des d'Avui Democràcia, el PP i Cs es va posar especial èmfasi en la qualitat del servei. Les tres formacions van demanar un control exhaustiu a l'adjudicatària i Javier Ramírez (Cs) va demanar que es destinessin recursos a la inspecció d'aquests serveis.

Les pancartes i els llaços tornen al ple de Torredembarra

El ple també va tenir els seus minuts per debatre sobre la presència de llaços grocs i pancartes als espais públics i al mobiliari urbà de la vila. Una moció de la CUP, ERC i l'ABG —presentada indirectament pel CDR torrenc— i una segona de Cs van servir per a un debat conjunt on cada partit va posicionar-se i on es va acabar aprovant parcialment la moció dels independentistes i rebutjant la presentada per Cs.

Des d'Avui Democràcia es va defensar que «no s'han de perseguir» les manifestacions d'opinió de cap mena, mentre que el PP va sumar-se a la moció de Ciutadans al·legant, en referència a la pancarta de 'Llibertat presos polítics' penjada a l'Ajuntament que «voler apropiar-se dels espais de tots és no tenir en compte la voluntat de tots els torrencs».

Anna Magrinyà, del PDECat, va ser contundent amb Cs: «Demanem que els seus simpatitzants es manifestin pacíficament i no violentament», els va etzibar. El PSC, per la seva banda, va votar en contra de tots els punts de les dues mocions i va criticar als dos bàndols, l'unionista i l'independentista, el seu enfrontament i «victimisme».

En un altre ordre de coses, el plenari va aprovar la reducció de la jornada per als treballadors de l'Ajuntament, que passa de 37,5 hores setmanals a 35; i va rebutjar la regulació dels habitatges d'ús turístic a la Torre proposada per la CUP i que va comptar amb el suport de l'ABG. També es va aprovar, a proposta de Cs, la implementació d'una cartera de serveis socials i la creació d'un grup de treball sobre l'escultura Alfa i Omega, en una proposta del PDECat i Unió. Finalment, també es va aprovar per dos anys més el conveni de col·laboració per a la gestió de la deixalleria del polígon Roques Planes.