Nova vida per als residus voluminosos a Torredembarra. En una iniciativa que funciona des de fa poques setmanes i que aquest dilluns, 8 de juliol, s'ha presentat públicament, l'Ajuntament ha anunciat que aquesta mena de resiuds —electrodomèstics, mobles, etc.— es recolliran a casa dels propietaris i que, aquells que es trobin en bon estat, els podrà reaprofitar Càritas.
Els voluminosos es recolliran a casa
«Volem recuperar els voluminosos que puguin reutilitzar-se i així en reduïm els residus», ha explicat el regidor de Sostenibilitat de l'Ajuntament de Torredembarra, Joan Torras. «De passada, també eliminem els costos de traslladar aquests residus a la planta corresponent», ha dit. El nou mètode és senzill, i es canalitzarà a través d'una ampliació de l'aplicació mòbil 'Millorem Torredembarra', en marxa des del mes de març de 2018.
Els usuaris podran enviar informació i fotos dels seus residus voluminosos i, enlloc de deixar-los al carrer, la recollida es farà a casa. «Als matins se n'encarregarà la brigada de sostenibilitat; i a la tarda i als caps de setmana, l'empresa encarregada de la recollida de residus», ha explicat Torras. «D'aquesta manera, evitem que aquests residus quedin destrossats, evitant al màxim la seva presència al carrer», ha explicat la tècnica de Sostenibilitat, Elisenda Forès.
Els voluminosos es duran al magatzem que el consistori té a Cal Dània, i tots els que Càritas pugui quedar-se, aniran a aquesta entitat. «Nosaltres els donarem una segona vida per un preu simbòlic», ha explicat el president de Càritas Torredembarra, Pere Bosque. «Amb aquests guanys, com que som una entitat sense ànim de lucre, podrem comprar aliments, ulleres i altres productes de necessitat bàsica per a les 164 famílies, unes 400 persones, que necessiten la nostra ajuda», ha dit.
Una segona vida per als voluminosos a través de l'app
Mobles petits, coberteria, tot tipus d'electrodomèstics... són els articles que, a partir d'ara, podran tenir una segona vida gràcies a la tasca de l'entitat. «Més endavant, estudiarem la creació d'un reglament per donar sortida als productes que Càritas, pel motiu que sigui —volum, qualitat, etc.— no pugui assumir», ha explicat Elisenda Forès. «Mirarem com donar-los sortida per a la ciutadania», ha dit el regidor Joan Torras.
Les queixes per la presència de voluminosos al carrer —un fet que, necessàriament, pal·liarà aquest nou sistema— eren les més freqüents entre els usuaris a través de l'app Millorem Torredembarra. «Se n'han rebut 110 des que funciona l'aplicatiu», ha explicat el regidor de Via Pública i Manteniment de l'Ajuntament de Torredembarra, Raúl García.
L'edil, que ha volgut recordar que l'app es va posar en marxa en l'anterior mandat, amb Vale Pino (PSC) a la regidoria, ha aprofitat per subratllar «la gran acceptació que ha tingut» i l'elevada taxa de resolució «entre les queixes relacionades amb qüestions de via pública». Finalment, ha destacat que «la simplicitat del procés per traslladar incidències facilitarà molt la implantació del nou sistema de reutilització de voluminosos», que es farà a través d'una ampliació de l'app Millorem Torredembarra.