Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Primer pla del president del Parlament, Roger Torrent

Torrent insta Sánchez a pronunciar-se sobre el 14-F: «Estan posant en risc la salut»

El president del Parlament considera que el PSC està darrere d'aquests recursos presentats contra el decret de suspensió de les eleccions

El president del Parlament, Roger Torrent, amb mascareta negra al Parlament
Roger Torrent lamenta que Sánchez no s'hagi pronunciat públicament sobre la decisió del TSJC en relació amb el 14-F. | Cedida

El president del Parlament, Roger Torrent, ha demanat al president del govern espanyol, Pedro Sánchez, que aprofiti la seva visita a Barcelona aquest dissabte per a pronunciar-se públicament sobre què pensa sobre la decisió del TSJC de mantenir les eleccions catalanes el 14 de febrer i expliqui per què «està prioritzant criteris merament electoralistes als criteris de salut». Ho ha dit en una entrevista a Europa Press, en què també ha assegurat que «serà una bona oportunitat per a saber què pensa el president Sánchez sobre fer les eleccions el 14 de febrer i posar en risc la salut i la seguretat de la ciutadania».

Torrent ha criticat que el president espanyol no s'hagi pronunciat públicament sobre el debat de si mantenir els comicis el 14 de febrer o posposar-los, però creu que, com que no ha dit res sobre aquest tema i tenint en compte que el PSC és el partit que més s'ha oposat a l'ajornament, està «prioritzant les oportunitats polítiques a prendre decisions assenyades, coherents i coordinades amb les autoritats sanitàries».

Roger Torrent carrega contra els socialistes i «el règim del 78»

En aquest sentit, el president del Parlament ha preguntat per què ha canviat el criteri que es va tenir en les eleccions de Galícia i el País Basc, quan ningú va obstaculitzar l'ajornament, mentre que a Catalunya sí que s'ha qüestionat: «Què explica aquest canvi? És perquè el PSC pensa que pot guanyar les eleccions i hi ha totes les dinàmiques i forces del règim del 78 que veuen una oportunitat per a mantenir la seva pervivència».

En aquest sentit, Torrent creu que «hi ha una operació molt clara que el que intenta és que es voti tant sí com no perquè afavoreix al règim del 78», alhora que ha afirmat que els recursos que s'han presentat contra el decret d'ajornament de les eleccions es basen en criteris electoralistes. El president del Parlament considera que el PSC està darrere d'aquests recursos presentats per partits com Esquerra en Positiu o la Lliga Democràtica, i ha acusat els socialistes de ser «l'únic partit que està actuant en funció dels seus interessos electorals».

Illa actua de manera «incoherent»

Així, ha carregat contra el ministre de Sanitat i candidat del PSC a la Presidència de la Generalitat, Salvador Illa, perquè veu incoherent la seva actuació: «Hem vist al ministre a la tarda dient que hem de restringir la mobilitat i el mateix ministre quan fa de candidat, a la nit, insistint que s'han de mobilitzar cinc milions i mig de catalans» per a anar a votar.

Segons ell, Illa vol mantenir les eleccions «tant sí com no, més enllà dels costos que puguin suposar» en l'àmbit sanitari per la pandèmia del coronavirus, ja que està prioritzant els seus interessos electorals en veure que les enquestes li afavoreixen. «És profundament inquietant que un ministre de Sanitat posi els seus interessos partidistes i personals per sobre de la salut de la ciutadania», ha reblat.