Mor de coronavirus una noia de 37 anys després d'estar un mes lluitant

A causa de l'estat d'alarma i les seves mesures de seguretat, el culte de comiat s'ha celebrat per videoconferència

Professionals sanitaris atenen malalts de coronavirus a l'Hospital Clínic el 16 de maig de 2020
Catalunya continua lluitant contra el coronavirus | Catalunya Diari

Erika Mejía, la treballadora d'origen hondureny de 37 anys que patia coronavirus, ha mort malgrat tots els esforços dels sanitaris. Segons ha publicat 'El País', Erika va traspassar després d'haver estat un mes i mig ingressada a l'UCI de l'Hospital Puerta de Hierro de Madrid a causa de la Covid-19. La dona ha estat incinerada aquest passat dilluns al crematori de Guadalajara.

A causa de l'estat d'alarma i les seves mesures de seguretat, el culte s'ha celebrat per videoconferència. Així, l'últim adéu l'ha donat el pastor Edward Zacaries davant els pocs familiars que estaven presents, entre ells la seva germana, Alma: «Jo li dono gràcies al Senyor perquè jo vaig estar en un estat molt greu. A mi em van acomiadar. Però un no es mor quan el diable vol. Un es mor quan Crist decideix que ha arribat l'hora».

Alma va rebre la notícia del seu estat greu aquest dissabte. No ho va compartir amb ningú, ho va dir en soledat. L'endemà al migdia, rebia de nou la crida de l'hospital encara que ja s'imaginava quines notícies li anaven a transmetre. 

 

La història del cas d'Erika

L'estat d'Erika va empitjorar a causa del virus des del passat 17 d'abril. A l'Hospital de Guadalajara on està ingressada no disposaven de les capacitats suficients i es va demanar el seu trasllat a Madrid. En aquells moments, la sanitat madrilenya es trobava a la vora del col·lapse per la gran quantitat de gent que requeria cures intensives. Malgrat això, hi va haver una possibilitat que Erika fos tractada a l'Hospital Puerta del Hierro i va ser traslladada mitjançant un helicòpter sanitari i altres operatius que viatjaven per terra.

Durant els següents 30 dies va estar en tractament estricte a l'espera que el seu estat millorés. Al principi, per la seva edat, els sanitaris tenien esperances que pogués sortir del seu estat de gravetat, però dissabte passat van advertir als seus familiars que el seu estat era crític i que podia estar davant les seves últimes hores. Malauradament així va ser, i Erika moria diumenge al migdia.

Segons reconeixien fonts sanitàries, el cas d'Erika és estrany, tot i que creuen que l'estat d'obesitat que patia la víctima ha pogut influir en la mort de la dona per coronavirus. Des de l'equip de professionals de l'UCI de l'Hospital Porta de Ferro han volgut enviar un missatge als familiars d'Erika: «No va morir sola. Vam estar amb ella fins al final».


Comentaris

envia el comentari