Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram
Logo Whatsapp
Un grup de nens aturats amb les seves bicicletes a les Via Verda observa el riu Ebre

Prop de 22.000 persones han passat pel tram de la via verda de la Val de Zafán durant gener

Dos terceres parts dels usuaris recorren la via a peu, segons constaten els tres ecocomptadors instal·lats

Un grup de nens aturats amb les seves bicicletes a les Via Verda observa el riu Ebre
Prop de 22.000 persones han passat pel tram de la via verda de la Val de Zafán | Tarragonadigital

Un total de 21.864 usuaris  han passat pel tram del Baix Ebre de la via verda de la Val de Zafán durant aquest passat mes de gener. Així ho ha recollit el consell comarcal gràcies a les dades d'itineraris i usuaris que aporten els tres ecocomptadors instal·lats a finals de l'any passat. Concretament, 17.186 persones han utilitzat el tram comprès entre Tortosa i Roquetes; 3.738 han passat per l'estació d'Aldover i 940 més per l'estació de Benifallet. «Tot i que el mes de gener no és una època d'afluència turística i que hi ha hagut dies en què la via ha estat tancada pel temporal Glòria, ens ha sorprès l'elevat nombre d'usuaris de la via», ha manifestat el president del Consell del Baix Ebre, Javier Faura.

Segons aquestes mateixes dades, un 66,8% dels usuaris de la Via Verda de la Val de Zafán circulen a peu i un 33,2% ho fan en bicicleta. En el cas del tram de Tortosa, un 73,4% dels usuaris són vianants, mentre que a Aldover i Benifallet el nombre de ciclistes  supera els vianants, un 54,9% dels usuaris són ciclistes a Aldover i un 69,3% a Benifallet. «Els comptadors ens permeten distingir quants usuaris van a peu i quants ho fan en bicicleta. També hem constatat que els dies del cap de setmana hi ha una major afluència d'usuaris», ha precisat el conseller comarcal de Turisme, Jordi Jordan.

Els comptadors disposen de diferents sensors adaptats per comptar o bé bicicletes  o bé vianants. El senyal captat pels sensors és analitzat per un sistema intel·ligent, l'Smart Connect, que recull les dades, les emmagatzema i, posteriorment, s'analitzen mitjançant un software en línia. Aquesta actuació ha tingut un cost de 15.972 euros i ha estat finançada per l'Institut per al Desenvolupament de les Comarques de l'Ebre (Idece).