Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Surtidor gasolina

La trampa de moltes gasolineres a Catalunya: apugen els preus abans de la rebaixa

Després de l'anunci de Pedro Sánchez, les gasolineres han augmentat els costos

La situació econòmica a Espanya és devastadora. La població està completament indignada després de veure com els preus de productes o serveis diaris estan augmentant dràsticament. Actualment, hi ha cases on veuen que cada vegada més és més difícil arribar a final de mes.

Ja no només són els supermercats, que per la vaga de transportistes podria haver-hi un possible desproveïment d'alguns aliments, sinó que ara també és el preu de la gasolina, que  comença a ser realment preocupant.

Gasolinera verda
El preu de la gasolina preocupa molt als conductors, que veuen com la seva economia mensual es complica cada vegada més | Canva

Amb el pas del temps, el preu del combustible augmenta, i això ha obligat el Govern a prendre mesures urgents. Tot i això, fins que l'anunci d'una possible rebaixa es faci oficial, les gasolineres  no canviaran res, i això no agrada gens als ciutadans espanyols.

Aprofitant fins a l'últim litre per no proveir

Aquesta ha estat l'actitud de molts dels conductors després que la guerra entre Rússia i Ucraïna esclatés i, per tant, la gasolina fos més cara. I és que aquests preus desorbitats han fet que l'economia de moltes cases tremoli.

Veure el dipòsit del cotxe pràcticament buit s'ha convertit en sinònim de por. Actualment, mai saps quin preu pots trobar a les estacions de servei, i això fa que un es preocupi.

Els ciutadans no han aguantat més aquesta situació, que s'ha tornat insuportable i han exigit que hi hagi una solució. És per això que el Govern de Pedro Sánchez ha escoltat el seu poble i ha anunciat una rebaixa imminent del cost del carburant. Precisament parlem d'una bonificació de 20 cèntims per litre.

Surtidor gasolinera
El preu de la gasolina ha augmentat per culpa de diversos factors, entre ells, la guerra que protagonitzen Rússia i Ucraïna | Canva

Les gasolineres es preparen per al pitjor

Sembla que aquesta última decisió del president ha deixat satisfeta tothom. A tots, menys a les gasolineres, que veuran com la seva situació econòmica empitjora.

És per això que prefereixen que la situació no canviï, i en tan sols un dia han augmentat fins a cinc cèntims el litre de combustible. Aquesta dada l'ha facilitat la Secretaria d'Estat d'Energia, que ha analitzat aquests preus.

En general, moltes gasolineres han apujat els preus després de l'anunci de Sánchez. Tal com diuen des de l'entitat, el cost mitjà del litre de gasoil és al nivell més alt des que es va iniciar la guerra d'Ucraïna: 1,85 euros.

Tot sigui per acabar amb la vaga d'una vegada per totes

Pedro Sánchez s'ha vist entre l'espasa i la paret. Sap que a les gasolineres no els agradarà res veure's obligats a abaixar el preu del combustible, però és que no els queda més remei que fer-ho.

Imatge d'un treballador subjectant una mànega d'una benzinera
La baixada de preus del combustible és una de les condicions que han posat els transportistes per acabar amb la vaga | Canva

El president creu que ara el més important és un altre assumpte, el de la vaga de transportistes. Els camioners, indignats per la pujada del carburant, han decidit deixar de treballar fins que els preus tornin al seu estat habitual. Mentrestant, la situació dels supermercats cada vegada és més preocupant.

La por a un possible desproveïment fa que les autoritats hagin de cedir. I és que necessiten amb urgència que els transportistes tornin als llocs de treball. Hi ha escassetat d'aliments a molts llocs d'Espanya i ha d'acabar com més aviat millor.