Trànsit instal·larà dos nous radars de tram a l'N-II a l'Alt Empordà

Amb aquests, ja seran 10 els dispositius d'aquest tipus que hi ha a les carreteres gironines

Imatge d'arxiu d'un radar de tram
Imatge d'arxiu d'un radar de tram | Cedida

Les carreteres gironines comptaran en els pròxims mesos amb dos nous radars de tram, que s'afegiran als 8 ja existents. Concretament, s’instal·laran a l’N-II, a l’altura de la comarca de l’Alt Empordà. Els dos aparells mesuradors de la velocitat es col·locaran en el tram d’aquesta carretera que va des dels Hostalets de Llers fins al polígon del Pont del Príncep, al sud de Figueres

La distància que vigilaran els dos cinemòmetres serà de 8 quilòmetres. Els dispositius es col·locaran en els quilòmetres 750 i 758 d’aquesta via, coneguda com  el cinturó de ronda de Figueres, un tram amb els vorals molt estrets i on la velocitat màxima és de 80 quilòmetres per hora. Trànsit continua així l’expansió d’aquest tipus de radar que en les últimes dates s’han posat a l’AP-7 o a la C-31.

 

L’objectiu és disminuir la mortalitat causada per l’excés de velocitat

Aquesta via és coneguda per un punt negre a causa del gran nombre d’accidents que si produeixen, tot i ja no estigui permesa la circulació de camions. És un tram gairebé sense vorals i que no deixa espai per maniobrar i evitar una topada si un conductor ha d’evitar algun altre vehicle que li ve de cara.

El fet que abans el límit de velocitat fos de 100 quilòmetres per hora també ajuda a incrementar l’accidentalitat d’aquest punt. Per motius com aquests, Trànsit defensa aquest tipus de radar, ja que «petites reduccions en la velocitat de circulació comporten notables disminucions de l'accidentalitat i mortalitat», concretament es calcula que la reducció de víctimes mortals i ferits greus és un 49% en els punts on hi ha aquest tipus de radar.

La instal·lació hauria de finalitzar en set mesos

El projecte està encara en fase de licitació, segons ha explicat el Servei Català de Trànsit (SCT). Aquests dos formen part del Pla 2019-2020 de l'SCT per augmentar la presencia aquest tipus de radar a tota Catalunya i anar substituint els radars fixos que per exemple hi ha en aquesta part de la Nacional II.  

Les empreses que vulguin presentar ofertes per fer aquesta instal·lació ho han de fer abans del 10 d’octubre. Trànsit calcula que les obres, que costaran mig milió d’euros, haurien d’estar acabades en un termini de set mesos des del seu inici.


Comentaris

envia el comentari