TMB afegirà una llançadora de bus com a transport alternatiu de la línia 1 de metro

El transport públic podrà ocupar un 50% dels seients i dos viatgers drets per metre quadrat

Els autobusos sempre hauran de mantenir buida la fila posterior al seient del conductor

Canvi de darrera hora respecte el que s'havia anunciat fins ara pel que fa al transport públic. El govern espanyol  ha decidit ampliar la capacitat del transport públic, que fins ara estava limitada a un terç de l'ocupació total per prevenir contagis. A partir d'aquest dilluns, quan serà vigent l'ordre ministerial publicada al BOE d'aquest diumenge, es permetrà omplir fins a un 50% dels seients en els transports on tots els ocupants hagin d'anar asseguts, com poden ser autobusos o trens, i les empreses hauran d'adoptar les mesures que calguin per procurar la màxima separació possible entre els viatgers.

Pel que fa a transports on es combinin seients i persones dretes, només es podrà ocupar un 50% dels seients i s'haurà de garantir la distància social prenent com a referència una ocupació màxima de dos viatgers drets per metre quadrat. A més, en el cas d'autobusos sempre s'haurà de mantenir buida la fila posterior al seient del conductor. Pel que fa a taxis, hi podrà haver dues persones per cada fila de seients exceptuant la del conductor, on només hi podrà viatjar ell. Serà obligatori l'ús de mascaretes a tot el transport públic.

El vehicle privat, tal com es va anunciar dissabte

D'altra banda, com ja va informar el dissabte la Moncloa, als vehicles privats de fins a nou places, inclòs el conductor, hi podran haver dues persones per cada fila de seients —sempre equipats amb mascaretes. En el cas de vehicles que només tinguin una fila de seients, com per exemple les cabines de  vehicles pesants o furgonetes, també hi podrà anar un màxim de dues persones sempre que portin mascareta; en cas contrari, només hi podrà anar el conductor.

L'ordre també estableix que totes les administracions competents per establir els horaris comercials als seus àmbits podran modificar-los si ho creuen necessari per reduir la intensitat de la demanda en hora punta.