El 25% de transportistes dona positiu en el control de drogues a Barcelona

La Guàrdia Urbana ha identificat una conducta de risc en el col·lectiu de transportistes a la ciutat de Barcelona
El 77% dels positius en controls de drogues eren transportistes | CEDIDA

Alarmants xifres sobre el consum de drogues entre els transportistes catalans. L’any passat, el 77% dels positius en els controls de drogues eren transportistes, quelcom que la Guàrdia Urbana ha assegurat que es tracta «d'una conducta de risc en el col·lectiu de transportistes».

 

Per això s’ha començat una campanya per fer texts específics a aquest col·lectiu i el resultat, en aquesta línia, ha confirmat que el 25% de transportistes dona positiu en els controls de drogues. En concret, el passat dilluns es va dur a terme un control a la Zona Franca, i un de cada quatre transportistes no va passar la prova.

 

 

En un matí, els agents van fer un total de 38 proves de drogues i 10 van ser positives: sis  en cànnabis, tres en cocaïna i un més en amfetamines. De manera contraposada, només hi va haver un positiu en alcoholèmia de 42 proves realitzades.

 

Les drogues poden trigar dies a eliminar-se de l’organisme

La Guàrdia Urbana dedueix que els conductors no són conscients que les substàncies estupefaents poden trigar dies a eliminar-se del cos, ni tampoc que els efectes sobre la conducció continuen, sempre que la droga es detecti al cos. Segons l’intendent de la Divisió de Trànsit de la Guàrdia Urbana, Carles Reyner, hi ha molta cultura sobre l’alcohol i els seus efectes, però en canvi, es desconeix bastant la metabolització de les drogues.

 

Si un conductor pren drogues els efectes es mantenen al cos durant dies | CEDIDA

 

Reyner assegura que «si un conductor beu durant el cap de setmana els efectes ja hauran passat el dia següent, en canvi, si consumeix cànnabis o cocaïna durant el cap de setmana, dilluns encara donarà positiu». L’intendent de la Divisió de Trànsit de la Guàrdia Urbana, recorda que si es detecta droga a l’organisme, els efectes sobre la conducció continuen, i per tant, els conductors no poden circular.

 

Sis punts menys al carnet

Els conductors que donen positiu en drogues durant un control s’enfronten a una multa de 1.000 euros i la pèrdua de sis punts del carnet. A més, el vehicle queda immobilitzat i el transportista ha de detenir la seva jornada. En aquest sentit, cal recordar que entre els controls que fa la Guàrdia Urbana de drogues i alcoholèmies, es realitzen dispositius adreçats al col·lectiu de transportistes, mínim, una vegada al mes.Comentaris

envia el comentari