El trasplantament de fetge d’Eric Abidal va ser legal, segons l’ONT

L'organització, en col·laboració amb l'hospital Clínic de Barcelona, ha conclòs el seu estudi després que la polèmica esclatés el passat 4 de juliol
Eric Abidal, en la seva etapa al Barça | Twitter

 

El trasplantament de fetge d’Eric Abidal no va presentar cap mena d’irregularitat. Segons conclou l’Organització Nacional de Trasplantaments (ONT), en col·laboració amb l’hospital Clínic de Barcelona, la operació de l’aleshores futbolista del Barça «es va dur a terme conforme a la llei».

 

L’organització, que també relata que es personaria com a acusació particular si es reobre el cas, tanca així la polèmica després que sortissin a la llum unes converses de Sandro Rosell on insinuava que hauria comprat un «fetge il·legal» pel lateral francès. El mateix jugador, en aquest sentit, va negar la màxima en diverses ocasions i ara l’ONT sembla atorgar-li la raó.

El trasplantament de fetge d’Abidal, legal

És el que conclou l’estudi que l’organització esmentada ha dut a terme colze a colze amb l’hospital Clínic de Barcelona, on es va procedir amb l’operació. Esmenten, en aquest sentit, que s’han analitzat «tots i cadascun dels passos del procés» des del punt de vista clínic i sanitari i, segons ells, no hi ha cap aspecte que es pugui considerar irregular.

 

Abidal, amb una samarreta d'agraïment al seu cosí Gerard, per la donació | Cedida

 

L’organització, així mateix, també assegura que Abidal «va estar en llista d’espera per un trasplantament per part d’un donant mort», tot i que davant l’avenç de la malaltia el metge va considerar oportú un transplantament hepàtic.

 

És aquí quan entra en escena Gerard, el cosí d’Abidal. Va ser aquest —del qual s’ha posat en dubte si les dades que va aportar eren reals— qui va oferir-se a donar el seu fetge a Abidal. Ara, així mateix, l’informe explica que el seu parentesc amb el jugador va ser «comprovat documentalment al centre, en el moment del primer filtre d’entrada».

 

Sandro Rosell, sobre el qui va esclatar la polèmica, amb Eric Abidal a Mònaco | CatalunyaDiari.cat

 

La defensa aferrissada d’Abidal sobre el seu trasplantament

Abidal ha defensat sempre la seva innocència des que ‘El Confidencial’ va treure a la llum una conversa entre Sandro Rosell i Juanjo —un treballador del club— on s’insinuava que s’hauria obtingut un fetge il·legal pel futbolista francès. Abidal, però, va sortir al pas de les notícies per publicar una fotografia on se’l veia a l’hospital i al costat del seu cosí després de l’operació.

 

 

«Amb la publicació d’aquesta imatge vull demanar respecte pel meu cosí i defensar la seva honorabilitat», va relatar l’exlateral del Barça mentre afegia: «Denuncio públicament l’actitud d’alguns mitjans que segueixen posant en dubte la legalitat d’una intervenció que em va salvar la vida».

 

Al fil de la seva crítica a la notícia inicialment publicada per ‘El Confidencial’, l’exfutbolista francès clamava: «Prou ja! Demano respecte per tothom que passa, o està passant per una situació similar».

Més notícies de la categoria Actualitat