Imatge de Ricard Ustrell durant 'Col·lapse'

Els treballadors de Catalunya Ràdio carreguen contra Ricard Ustrell: «Ens deixen fora»

Els treballadors de l'emissora han emès un comunicat aquest divendres

Indignació generalitzada a Catalunya Ràdio. Fa només uns dies se sabia que Laura Rosel deixaria de presentar de cara a la temporada vinent 'El matí de Catalunya Ràdio' després de tres anys en antena. I, just abans d'acabar, ja tenia substitut.

Ricard Ustrell arribava per posar-se al capdavant de la franja més important de l'emissora pública catalana el proper mes de setembre i les xarxes no dubtaven en fer-se ressò.

La nova incorporació del periodista a la ràdio deixava opinions de tota mena. Tot i que eren molts els que van mostrar ràpidament el seu desacord davant del seu fitxatge i també per l'acomiadament de Rosel.

I ara fins i tot els treballadors de Catalunya Ràdio s'han sumat a aquest rebuig. A través d'un comunicat del Comitè d'Empresa i el Consell Professional de Catalunya Ràdio han deixat clar què és el que pensen de tot plegat.

Logo de WhatsAppNOVETAT WHATSAPP: Clica aquí per rebre GRATIS totes les notícies de TV3 al WhatsApp!

Els treballadors, en contra de Ricard Ustrell

Aquest divendres el Comitè d'Empresa i el Consell Professional de Catalunya Ràdio han emès un comunicat on han mostrat la seva preocupació davant de la incorporació de Ricard Ustrell per presentar la franja matinal de l'emissora.

«Volem manifestar la nostra preocupació per les externalitzacions de programes que s'estan duent a terme a la graella de Catalunya Ràdio», han començat el comunicat.

«'El matí de Catalunya Ràdio' passa a ser realitzat, de manera pràcticament completa, per personal extern, tot i que, a la presentació interna que es va fer, l'editor, Ricard Ustrell, es va comprometre a fer el programa amb professionals de la casa».

Però això finalment no serà així. I no veuen amb bons ulls que Ustrell aterri a la ràdio pública amb una productora externa, un fet que inclou la contractació de nou personal. 

Amb el comunicat, han incidit en què amb aquesta situació «deixen fora els treballadors de la Corporació» i que, a més, «passen a decidir els continguts que s'emeten».

No havia passat en 40 anys

També s'ha volgut recalcar que «mai en aquests 40 anys que el programa considerat el buc insígnia de Catalunya Ràdio havia depès d'una manera tan contundent de personal extern».

«Dins de la casa hi ha professionals que sí que han passat per un procés de selecció», han defensat. I és que els treballadors externs, per contra, no passen per cap procés de selecció públic.

«Tot plegat atempta contra la funció que han de tenir els mitjans públics de la Generalitat de Catalunya», s'han queixat amb el comunicat fet públic pel Comitè d'Empresa.

Tot i que han expressat que actualment també hi ha altres programes en antena a Catalunya Ràdio que els passa el mateix. És el cas d''El suplement' de Roger Escapa, 'Crims' o també 'Adolescents XL'.