ÚLTIMA HORA

🚄 Una avaria entre Sants i Plaça Catalunya provoca retards a les línies R1, R3 i R4

Els treballadors del SEM anuncien vaga per als dies 7 i 8 de maig

Reclamen que es faci efectiu l'augment de salari per al personal del sector públic

Imatge d'arxiu d'una ambulància del SEM
Imatge d'arxiu d'una ambulància del SEM | CatalunyaDiari.cat

Els treballadors del Sistema d'Emergències Mèdiques (SEM) de Catalunya es planten. Els comitès d'empresa —formats pels sindicats UGT, AMIC i CCOO— del servei han anunciat la convocatòria de vaga els dies 7 i 8 de maig arreu del país. «Mai farem a la ciutadania ostatge de reivindicacions laborals, però ara tenim un greu problema i la situació és insostenible», exclamen. Ho han fet públic aquest dimarts, 30 d'abril, a través d'un dur comunicat.

Els treballadors reclamen que es compleixi el conveni col·lectiu vigent i que es faci efectiu l'augment de salari que s'està aplicant a la resta del personal del sector públic. Els representants sindicals acusen el Departament de Salut de «condicionar aquest increment salarial a la negociació d'un conveni col·lectiu a la baixa», i alerten que això els minva els drets i condicions laborals i els deixa en situació de greuge comparatiu amb la resta de treballadors del sector públic.

El comitè d'empresa del SEM anuncia vaga de treballadors els dies 7 i 8 de maig

Els tres sindicats convocants també critiquen que en els darrers anys han hagut d'afrontar una alta demanda assistencial i «nous encàrrecs de gestió» sense reforços a la plantilla, en plena crisi de retallades de personal. Per contra, i sempre segons els sindicats, lamenten que «el nombre de càrrecs directius i el salari de la nova gerència» sí que ha registrat un increment destacable.

«Aquesta vaga ha de fer visible la situació real del SEM lluny de la propaganda d'empresa o del màrqueting oportunista», han etzibat en el mateix comunicat que anuncia la convocatòria de vaga. Els representants dels treballadors exigeixen un nou conveni que blindi i millori les seves condicions laborals, i matisen que «en un acte de responsabilitat, durant els darrers anys hem assumit aquesta manca de recursos en silenci». No obstant això, ara han dit prou i els pròxims dimarts i dimecres, 7 i 8 de maig, sortiran al carrer.


Comentaris

envia el comentari