150 treballadors d'una empresa de Móra d'Ebre cobren l'atur sense haver deixat de treballar

L'empresa assegura que no s'ha iniciat cap tràmit | L'error podria afectar a la cotització a la Seguretat Social dels treballadors

Imatge d'una noia estudiant amb l'ordinador
Un total de 150 treballadors d'una empresa de Móra han rebut la prestació de l'ERTE per error | Pixabay

Els 150 treballadors d'una empresa de Móra d'Ebre, a la Ribera d'Ebre, han cobrat l'atur malgrat seguir treballant amb total normalitat. Una treballadora de la companyia, Pilar González, ho ha denunciat aquest matí a 'El Món a RAC1'en el que seria un nou cas de mala gestió per part del Servei Públic de Treball Estatal (SEPE).

El passat 4 de novembre, els treballadors d'una empresa que adoba pells van cobrar una prestació d'atur de 15 dies, de manera indeguda. Segons ha explicat González a la ràdio, els responsables de l'empresa asseguren que l'error és del SEPE, ja que ells no han iniciat cap tràmit.

Aquesta prestació haurà de ser retornada i tots els beneficiaris, o perjudicats, hauran de començar a fer gestions, com és el cas de la Pilar, que assegura que «ja he donat ordre al banc perquè retorni els diners». Tot i això, pot ser que aquest error del SEPE no acabi aquí, ja que s'haurà de comprovar que no hagi afectat altres aspectes, com ara la cotització a la Seguretat Social d'aquests 150 treballadors.

L'economia catalana «aguanta»

El Departament de Treball, Afers Socials i Famílies considera que l'activitat econòmica està «aguantant» més del que s'esperava, després de conèixer-se l'augment de 6.300 aturats a l'octubre. El secretari general de la conselleria, Josep Ginesta, va assegurar que aquest impacte és inferior al que podien preveure tenint en compte que les mesures per combatre la pandèmia com el tancament de bars i restaurants es van prendre a mitjans de mes i el gran pes del sector terciari en l'economia catalana.

«Estem en condicions d'afirmar que el mercat de treball està resistint als rebrots i als cops de la pandèmia», va dir. La conselleria calcula que a Catalunya hi ha 287.700 treballadors afectats per la crisi sanitària, 39.000 més que al setembre.

En aquesta xifra el Govern hi inclou les prop de 66.000 persones que han perdut la feina des del febrer, els 124.000 treballadors afectats per la primera onada d'Expedients de Regulació Temporal d'Ocupació (ERTO) i els 95.400 inclosos en la segona onada d'expedients, a partir del 16 d'octubre. Entre febrer i octubre, el Departament ha notat un creixement de persones apuntades a les llistes dels serveis d'ocupació del 22,6%.

 


Comentaris

envia el comentari