Els treballadors que van estar en ERTO l’any passat podran pagar la renda sense interessos

El Ministeri d'Hisenda aprovarà el canvi en els pròxims dies

 Els treballadors que l'any passat van estar afectats per un Expedient de Regulació Temporal d'Ocupació (ERTO) derivat de la pandèmia de la covid-19 podran pagar l'impost de la renda, si la declaració els surt positiva, en sis mesos sense interessos. Segons informa 'El País', el Ministeri d'Hisenda aprovarà el canvi en els propers dies i els afectats podran satisfer l'impost entre el juliol i el desembre. Les prestacions que han cobrat els treballadors sotmesos a una d'aquestes regulacions tributen com a rendiment del treball, però les paga el Servei Públic d'Ocupació (SEPE). Això fa que el treballador hagi tingut dos pagadors, una situació que Hisenda preveu i que regula amb límits d'exempció més baixos que amb un de sol.

En concret, un treballador que ha cobrat fins a 22.000 euros en l'exercici corresponent d'un sol pagador està exempt de fer la declaració. Però si ha cobrat de dos pagadors, els límits són de 14.000 euros per al primer i de 1.500 per al segon. 'El País' indica que, segons l'Agència Tributària, aquest any hi haurà uns 327.000 nous declarants que compliran amb aquests supòsits.

? ÉS GRATIS: Encara no ens segueixes a l'INSTAGRAM del Catalunya Diari? Clica aquí, t'hi esperem.


D'altra banda, el SEPE no està obligat a fer la retenció mensual de la part corresponent a l'IRPF a les nòmines que paga si els imports són inferiors a 14.000 euros, si no és que el treballador ho demana expressament. És per això que molts dels afectats es poden trobar amb que han de regular tot de cop la seva situació en la campanya de la declaració de la renda que comença el 7 d'abril.L'Agència Tributària, afegeix el rotatiu madrileny, està enviant cartes informatives als nous declarants on els indica que poden fraccionar el pagament en sis terminis sense interessos si la declaració els surt a pagar, començant el 20 de juliol i acabant el 20 de desembre.

El SEPE atribueix el retard en els ajuts a una petició addicional d'informació del SOC

El Servei Públic d'Ocupació Estatal (SEPE per les sigles en castellà) ha atribuït el retard en el pagament d'ajuts a 36.884 treballadors en ERTO a una petició addicional d'informació del Servei d'Ocupació de Catalunya (SOC). L'organisme estatal surt així al pas de la informació publicada aquest matí pel Departament de Treball, segons la qual el retard es devia a conseqüències derivades del ciberatac que el SEPE va patir el 9 de març. La petició addicional d'informació sobre els prop de 37.000 registres serà resposta «en el termini més breu possible», segons afirmen fonts de l'entitat d'abast estatal. La conselleria ha abonat 96.408 subvencions d'entre 600 i 900 euros segons el temps d'afectació, el 68% del total.

Fonts del SEPE asseguren que han facilitat al SOC les dades per a la concessió dels ajuts extraordinaris a treballadors en ERTO i amb contractes fixos discontinus afectats pels efectes econòmics de la pandèmia, en virtut del protocol de col·laboració que mantenen ambdós organismes públics.

La informació que ha permès el pagament de 96.408 ajuts s'ha facilitat «amb total seguretat, en el context de recuperació de la normalitat» del funcionament dels seus sistemes informàtics «després del ciberatac de seguretat sofert el dia 9 de març», amb les «garanties necessàries» tant en l'àmbit de la protecció de dades com en el de la protecció dels sistemes del Departament de Treball, Afers Socials i Família.

Un cop fet l'enviament de dades, afegeixen les mateixes fonts, el SOC «va remetre contesta sol·licitant informació addicional sobre un total de 36.000 registres». Aquesta «nova petició» serà contestada «en el termini més breu possible», dins del marc de l'acord de cessió de dades establert entre el SEPE i el SOC.


Comentaris

envia el comentari