Els únics treballadors que no faran quarantena a Espanya si compleixen un requisit

En alguns casos només es podrà tornar a la feina després d'una valoració pel servei de prevenció de riscos laborals

Pla mitjà d'un professional del CatSalut duent a terme una prova PCR a una veïna de Sabadell
Sanitat confirma que els treballadors essencials no hauran de fer quarantena si la PCR és negativa | LleidaDiari.cat

Els contactes de persones que han donat positiu de Covid-19 que realitzin activitats considerades essencials (el personal sanitari, sociosanitari, personal de les forces i cossos de seguretat de l'Estat o personal de centres educatius) no hauran de fer quarantena si tenen una PCR negativa.

Fins ara, tot aquell que hagués estat amb un positiu de coronavirus havia de romandre 14 dies aïllat a casa encara que la seva prova PCR hagués sortit negativa. Ara, es deixen enrere els falsos negatius i es confia en la veracitat de les proves i la feina essencials d’aquests treballadors.

S’haurà de fer una autovigilància dels símptomes

El Ministeri de Sanitat ha publicat aquesta decisió dins de l'estratègia de detecció precoç, vigilància i control de Covid-19. Assenyala que aquestes persones no han de fer la quarantena sempre que hagin mantingut les mesures recomanades en cada cas per prevenir la transmissió, i després d'una valoració pel servei de prevenció de riscos laborals si escau, podran continuar amb la seva activitat laboral després de l'obtenció d'un resultat negatiu de PCR.

Això sí, es recomana fer una autovigilància estreta de l'aparició de símptomes, una observança màxima de les mesures de prevenció de la infecció i establint-se un seguiment actiu.

Mesura ben acollida en el Consell General de Dentistes

Aquesta mesura ha tingut diverses opinions, però ha estat acollida de manera satisfactòria, entre d'altres, pel Consell General de Dentistes, qui han assegurat que permetrà que els dentistes puguin seguir desenvolupant la seva activitat professional, evitant el tancament de moltes clíniques i les pèrdues econòmiques derivades d'aquesta.

Igualment, postil·len, la població podrà seguir acudint a la seva clínica dental sense haver de retardar els seus tractaments, el que podria derivar en el desenvolupament futur de patologies més greus.

Óscar Castro Regne, president del Consell General de Dentistes, ha assegurat que el sector dels dentistes està més que preparat per treballar al costat del virus sense ser un focus de contagi. «Confiem plenament en l'ètica i responsabilitat de tots els dentistes, així ho han demostrat des de començaments d'aquesta crisi sanitària, seguint estrictament tots els protocols de seguretat que hem elaborat des de l'Organització Col·legial, amb l'objectiu de protegir els nostres pacients i al personal de la clínica dental de possibles contagis».


Comentaris

envia el comentari