Dos fronts oberts i finals dispars per a les plantes d’Hydro a Pinto, a Madrid, i a Santa Oliva, al Baix Penedès. La companyia noruega, que volia tancar ambdós pols productius, ha trobat un comprador per a la fàbrica penedesenca, fet que permetrà desafectar la totalitat dels seus empleats.
En un comunicat, l’empresa ha explicat que el canvi de mans suposarà el manteniment de la plantilla de la fàbrica de Santa Oliva, «fruit de l’esforç per incloure la continuïtat de la feina en el procés de venda de la planta i la voluntat de la companyia i els representants dels treballadors per apropar posicions».
Hydro, empresa del sector de l'alumini, havia anunciat un procés d’acomiadament col·lectiu fa tot just un mes, fet que va provocar diverses protestes i reivindicacions per part dels seus treballadors.
[predef]tarragona-digital-app-180[/predef]
La planta de Pinto tanca
A Pinto, per la seva part, empresaris i treballadors han arribat a un acord per al tancament de la planta, a través d’un paquet de mesures que «redueixen l’impacte de la reestructuració», segons fonts de la companyia.
A la fàbrica madrilenya, dels 66 empleats en plantilla, 6 es prejubilaran —amb un límit d’edat establert en els 55 anys—; 11 han sol·licitat la recol·locació en d’altres plantes de la companyia a Espanya; i els 49 restants sortiran de l’empresa amb unes condicions d’indemnització de 33 dies per any treballat fins a 24 mensualitats i un plus extraordinari per antiguitat. Tal com ha indicat la mateixa empresa, «la reducció es farà de forma esglaonada durant els pròxims mesos, cosa que permetrà atenuar l’efecte del procés».
Reducció de l'impacte ocupacional
Finalment, l’impacte final dels moviments de l’empresa sobre l’ocupació i la feina dels seus treballadors s’ha reduït dels 140 acomiadaments previstos a, finalment, 49, amb una reducció de l'afectació d'un 36%.