Treballadors de l’hospital de Berga alerten de la manca d’higiene del centre

Denuncien la neteja de «supervivència» que pateix al centre

La falta de personal, un problema per al Trueta
Els treballadors de l'hospital de Berga s'han queixat de la manca d'higiene | CatalunyaDiari.cat

Els treballadors de l’Hospital Sant Bernabé de Berga han dit prou. A través d’un comunicat emès pel seu comitè d’empresa, aquests denuncien la neteja de «supervivència» que pateix al centre. Segons aquests, de fet, la higiene del centre és més aviat escassa, ja que només hi ha 2 o 3 treballadores que «fan el que poden».

Tal com ha avançat el diari ‘Regió 7’, el comitè esmentat denuncia que aquesta situació es produeix especialment des que l'empresa danesa ISS Soluciones de Limpieza Direct SA va agafar el relleu de la neteja. En aquesta línia, els treballadors diuen que és un problema que va en ascendència i que la manca de neteja «s’ha acusat» al llarg de les darreres setmanes.

Denuncien que el problema pot anar a més

És el prec dels treballadors de l’hospital. Aquests, de fet, comenten que la neteja ha de ser «el màxim de rigorosa possible» i, així, es plantegen «evitar el màxim de contaminació i  transmissió per bacteris, virus, etc».

Els treballadors, així mateix, han recordat que els contractes de la neteja del càtering estan «en situació de pròrroga» i, en aquesta mateixa línia, també comenten al 'Regió 7' que ja havien emès les seves queixes amb anterioritat i que se'ls havien fet inspeccions de sanitat. 

Un treballador resulta ferit greu per manipular un producte explosiu a Berga

Un treballador va resultar ferit de gravetat després de patir un accident laboral a Berga. Concretament, l’home estava manipulant un producte altament explosiu quan, per circumstàncies que es desconeixen,  ha patit diverses cremades severes en el seu rostre, segons han informat fonts del Servei d’Emergències Mèdiques (SEM).   

Els fets van tenir lloc el passat 7 de novembre, quan els serveis d’emergència van rebre l’avís de l’empresa on s'havia produït l’accident. Aquesta és una fàbrica situada a la part alta del camí de Sant Bartomeu, dins del polígon industrial de la Valldanque es troba als afores de la capital de la comarca del Berguedà.


Comentaris

envia el comentari