Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram
Logo Whatsapp

Paradistes del Mercat del Camp són reconeguts per la tasca en gestió d'aliments

La iniciativa s'endinsa en el programa de Gestió Alimentària Responsable de Reus

Treballadors del Mercat del Camp que col·laboren amb el programa i la regidora Montserrat Vilella
Treballadors del Mercat del Camp que col·laboren amb el programa i la regidora Montserrat Vilella | Cedida

 

La ciutat de Reus es va endinsar en el Programa de Gestió Alimentària Responsable i ara, reconeix als paradistes del Mercat del Camp per la seva tasca amb motiu de la Setmana Europea de la Prevenció de Residus. Aquest projecte es basa en  la recollida, el triatge i la distribució d'aliments en bon estat que no s'han pogut aprofitar per a la venda, i el personal del Mercat del Camp col·laboren per dur a terme aquest projecte.

El Mercat del Camp, principal proveïdor al Programa de Gestió Alimentària

En el marc de la Setmana Europa de la Prevenció de Residus, que es porta a cap del 17 al 25 de novembre, s'ha volgut  reconèixer la tasca que fan el personal del Mercat del Camp, ja que esdevenen els màxims col·laboradors en la donació de productes frescos. A més, les persones voluntàries de la Fundació Banc dels Aliments fan el previ triatge dels aliments que donen aquests paradistes.

Diverses iniciatives informen del programa

En aquesta línia s'han posat en marxa diverses iniciatives com la difusió del Programa de Gestió Alimentària Responsable de Reus, la distinció dels establiments que participen en aquest programa o xerrades informatives a les escoles donant menús de menjador escolar. A més, també esdevé un projecte social, ja que la recollida, el triatge i la distribució d'aliments ho fan els usuaris del Centre Especial de Treball Taller Baix Camp. 

La fruita i la verdura són els aliments més saludables pel cos humà.
La fruita i la verdura són els aliments més saludables pel cos humà. | Cedida.

 

5.500 persones es beneficien d'aquest servei

A través d'aquest programa, cada any es recuperen unes 200 tones d'aliments frescos i cuinats, amb els quals es beneficien unes 5.500 persones. Des que va començar a funcionar el projecte fins al 30 de setembre de 2018, s'han recuperat 1.125 tones d'aliments frescos.

Reus esdevé una ciutat capdavantera en la gestió d'aliments

Ja fa sis anys que aquesta iniciativa està en marxa, fent que s'aprofitin els aliments que no es destinen a usos comercials. El programa té l'objectiu principal de consciència a la població de la iniciativa social i mediambiental, d'altra banda el projecte ha convertit la ciutat de Reus en un municipi capdavanter en la gestió alimentària responsable. 

Es redueixen els residus generats

Tots els aliments recollits provoquen que les persones en situació de vulnerabilitat puguin tenir una dieta equilibrada amb productes frescos. A més, es redueixen la quantitat de residus generats, les emissions de gasos efecte hivernacle i la superfície de terrenys que es necessita per al cultiu d'aliments no augmenta.