IMPORTANT i GRATIS:

📱Encara no t'has baixat l'App del Catalunya Diari? A què esperes per saber-ho tot. CLICA AQUÍ, és gratis!

Els treballadors de Renfe i Adif faran vaga el 21 de desembre i el 7 de gener

CCOO ha anunciat la convocatòria de dues jornades de protesta, per reclamar a Foment un pla de recursos humans per renovar la plantilla de treballadors

Renfe i Adif han convocat una vaga a tot l'Estat aquest Nadal
Renfe i Adif han convocat una vaga a tot l'Estat aquest Nadal | Rodalies

Les festes de Nadal són cada cop més a prop, però sembla que no arribaran amb plena tranquil·litat des del punt de vista de les reclamacions socials. Comissions Obreres (CCOO) ha anunciat dues jornades de vaga a Renfe i Adif per al divendres 21 de desembre i el dilluns 7 de gener, coincidint amb l'operació sortida i tornada de les vacances.

SORTEIG: Guanya una entrada doble per veure 'Vertigo amb Orquestra' amb la BSO en directe a Barcelona! Fes clic aquí per participar.

CCOO exigeix a Foment un pla per renovar la plantilla de treballadors

Es tracta d'unes jornades de vaga convocades a tot l'Estat, i que serviran, segons el sindicat, per protestar contra la falta de generació de llocs de treball a les companyies ferroviàries públiques. CCOO ha denunciat la «continuada disminució de les plantilles», i ha exigit al ministeri de Foment espanyol que reverteixi l'actual situació, convocant una reposició «molt superior al 100%» de les reposicions dels llocs de treball perduts anualment per baixes i jubilacions dels treballadors. 

La vaga de Renfe i Adif afectarà totes les línies de servei de Rodalies Catalunya
La vaga de Renfe i Adif afectarà totes les línies de servei de Rodalies Catalunya | Cedida

 

El sindicat de treballadors ha exigit a Pedro Sánchez la posada en marxa d'un pla de recursos humans plurianual, per «renovar i rejovenir» les plantilles, i també arribar a un «equilibri de gènere», ja que actualment, segons dades de CCOO, tan sols un 13% del personal d'Adif i Renfe són dones. A més, s'ha mostrat molt crític amb Foment, a qui ha acusat de mirar únicament cap a l'alta velocitat, ignorant que el servei general el fa servir «el 90% de la ciutadania per a la seva vida diària». 

Més notícies relacionades: «Els examinadors desconvoquen la vaga»

Desconvoquen la vaga de funcionaris d'aquest dimecres a Catalunya

Cal dir que la vaga se suma a altres dues convocades a la xarxa nacional de ferrocarrils en els pròxims dies. En concret, el 14 de desembre CCOO també ha convocat una d'interventors a Renfe, mentre que els controladors d'Adif aniran a vaga els dies 13, 21 i 28 de desembre. 

Hi ha convocada una vaga general de funcionaris a Catalunya per demà mateix
Hi ha convocada una vaga general de funcionaris a Catalunya per demà mateix | Cedida

 

Això no és tot, ja que per demà mateix hi havia convocada una vaga general de funcionaris a Catalunya. Una jornada reivindicativa que el sector públic va anunciar ara fa un mes, per reclamar el pagament de les pagues extra que van ser retallades pel Govern de la Generalitat els anys 2013 i 2014. Unes hores abans del seu inici, però, la vaga ha quedat desconvocada, després que la Generalitat i els sindicats hagin arribat a un acord. 


Comentaris

envia el comentari