IMPORTANT i GRATIS:

📱Encara no t'has baixat l'App del Catalunya Diari? A què esperes per saber-ho tot. CLICA AQUÍ, és gratis!

El tren fantasma d'Igualada

El misteriós cas d'un comboi que va recórrer gairebé tota la línia sense passatgers ni conductor

El misteriós cas del tren fantasma d'Igualada | Cedida

Una matinada de novembre de 1956 va passar un succés inexplicable a la línia ferroviària que unia les estacions de Barcelona i d'Igualada. Aquella nit, un tren va començar el recorregut des de Barcelona, però quan passava per l'altura del guardaagulles de l'estació de l'Hospitalet, el maquinista no va fer camp mena de senyal a l'operari, com s'acostuma a fer en totes les línies ferroviàries. El guardaagulles, preocupat, va alertar la següent estació del recorregut, que en veure que el tren que venia no feia res, li va fer senyals, però el maquinista no va respondre de cap manera, i per això van alertar la següent estació, on van decidir donar el senyal de stop al tren, però el conductor no va aturar el comboi.

Com va explicar Sebastià d'Arbó al programa Ben trobats de la Xarxa, quan el tren va passar per la quarta estació del recorregut, des del guardaagulles van veure que el maquinista no hi era, i espantats, pensant que el conductor havia patit algun tipus d'accident i que no responia, van decidir que havien d'aturar el tren. Els tècnics dels ferrocarrils van aconseguir desviar el comboi a una via morta, on havien disposat una gran quantitat de travesseres de fusta per fer aturar el tren. A causa dels obstacles, el tren va descarrilar, i tot i que l'impacte no va ser gaire fort, els operaris van córrer a auxiliar els passatgers, es van adonar que al tren no hi havia ningú, ni viatgers, ni conductor.

Segons altres fonts que parlen del mateix cas, com el blog Fantasmes de Barcelona, les autoritats de l'època van intentar explicar el misteriós fenomen al·legant que el tren havia quedat desfrenat a l'estació de Barcelona i que havia anat baixant sol fins al lloc on el van fer aturar, però es tracta d'una explicació gairebé inversemblant, ja que es tracta d'un recorregut de més de 60 quilòmetres, i a més, en alguns punts fa pujada. No es tracta de l'únic cas en què un tren ha circulat sense conductor ni passatgers, ja que segons d'Arbó, ja va passar un fenomen siminal, pel qual tampoc s'ha trobat explicació, amb un tren de la línia que anava de Puigcerdà a Vic.


Comentaris

envia el comentari