Foto d'El Corte Inglés.

Els tres coneguts centres comercials d'El Corte Inglés que podrien enderrocar enguany

Es localitzen a zones molt cotitzades de la capital

El Corte Inglés podria enfrontar-se durant els pròxims mesos a l'enderrocament de tres dels seus establiments. La companyia està fent tot el possible perquè això no es dugui a terme, però darrere d'això s'hi amaga una mesura judicial.

Es tracta de tres centres comercials que tenen a Madrid i que es consideren il·legals en haver-se construït sobre més metres dels permesos. Per evitar aquesta situació, l'empresa ha demanat una mediació intrajudicial amb l'ajuntament de la capital. El consistori va ser el que els va concedir les llicències de construcció al seu dia.

Però, en aquest conflicte també hi ha un particular, que va ser l'encarregat de portar l'assumpte als tribunals ja fa deu anys. Així ho recull el diario.es. Els establiments d'El Corte Inglés afectats s'ubiquen a zones molt cotitzades de Madrid.

La batalla judicial va arrencar el 2013 després d'una ampliació d'aquests espais després que una sentència declarés nul el planejament de les llicències. Pel camí hi va haver una ordre de demolició de setembre de 2018, on es demana destruir tot allò construït de manera irregular.

L'estratègia d'El Corte Inglés

El Corte Inglés intenta defensar-se argumentant que tenien el vistiplau tant de l'Ajuntament com de la Comunitat. Els dos organismes havien aprovat la modificació del Pla General d'Ordenació Urbana, que els permetia aquesta ampliació de les botigues. A canvi, van abonar una quantitat de 9,8 milions i la cessió d'un parell de parcel·les.

Imatge d'El Corte Inglés
El Corte Inglés hauria ocupat més metres dels permesos | Getty Images

Segons aquest plantejament, el consistori madrileny va atorgar les llicències sol·licitades. Des de la coneguda firma reclamen la mediació intrajudicial. Esgrimeixen que les mesures afecten un conjunt d'interessos que s'han entreverat amb el temps i les postures municipals.

A més, insisteixen en la necessitat d'adoptar solucions de manera col·lectiva que acontentin totes les parts. Fins i tot els interessats en les pretensions indemnitzatòries.

El jutjat que va requerir les demolicions d'aquests establiments va optar per traslladar el plet a la mediació intrajudicial, cosa en què l'ajuntament està d'acord. Indiquen que el propòsit d'El Corte Inglés és guanyar una mica de temps abans que es duguin a terme les últimes decisions judicials. Per això, demanen la suspensió de l'execució de la sentència durant seixanta dies.

L'òrgan que s'ocupa del cas assenyala que l'àmbit de l'urbanisme ha de complir una funció d'interès general. Ha de prevaldre el bé comú, i en cap cas l'individual.

És probable que amb la mediació intrajudicial s'arribi a un acord d'interessos que convenci els diferents agents implicats. D'aquesta manera es posaria fi a un conflicte enquistat que ja fa una dècada que no troba solucions.

Seria probablement l'últim cartutx per a El Corte Inglés, que es veuria molt perjudicat davant d'un possible enderrocament. Cal no oblidar que es tracta de tres centres comercials ubicats en zones molt cotitzades de la capital.

Logo de WhatsAppNOVETAT WHATSAPP: Clica aquí per rebre GRATIS i en EXCLUSIVA les notícies més destacades de CATALUNYA al WhatsApp!

El Corte Inglés ofereix més de 80 llocs de treball

Fa uns dies, El Corte Inglés donava a conèixer que buscava personal, sobretot amb vista a l'estiu. El gegant dels grans magatzems ofereix una mica més de 80 llocs a tot el país. Per a moltes vacants no cal experiència i el sou pot arribar a assolir els 1.500 euros mensuals, publica Las Provincias.

La major part de les propostes són per exercir tasques de venedor, caixer, reposador i ajudant de secció. En el cas d'aquests darrers i dels venedors, només demanen disponibilitat per treballar a torns, a més de ser un professional proactiu, amb dots de comunicació i comptar amb l'ESO o una formació semblant.

Logo de WhatsAppNOVETAT WHATSAPP: Clica aquí per rebre GRATIS les hores més barates de la LLUM, ara al teu WhatsApp! Planifica rentadores, cuina i planxades!