Trilla «confia» que Barcelona pugui entrar dilluns vinent a la fase 1

Les Terres de l'Ebre, el Camp de Tarragona i l'Alt Pirineu i Aran són des d'avui a la fase 1

L'avinguda Gaudí de Barcelona amb nens passejant durant la primera sortida des de l'inici del confinament
Trilla espera que Barcelona pugui entrar el proper dilluns a la fase 1. | ACN

El cap d'Epidemiologia de l'Hospital Clínic, Antoni Trilla, ha indicat aquest dilluns que confia que les xifres avalin que Barcelona entri en fase 1 el proper dilluns, dia 18 de maig. «Espero que sí, però això és un desig, s'hauran de veure els números», ha dit a Catalunya Ràdio, on ha indicat que ara cal reforçar i posar en marxa els sistemes de rastreig de la malaltia.

Trilla rebutja forçar la màquina

Trilla ha rebutjat, però, «forçar la màquina» per poder passar a la primera fase, «com de vegades sembla que tothom té ganes de fer», perquè «anar endarrere és molt més costós que no pas esperar una mica més». «Confio que les xifres siguin bones, que tot el sistema sanitari estigui en bones condicions i que puguem passar», ha reblat.

Sobre els rebrots que s'estan registrant a Alemanya, Corea del Sud o la Xina, Trilla ha reconegut que Catalunya i l'Estat també s'hi poden trobar. «Tots els països tindran casos puntuals», ha subratllat.

Tarragona, l'Ebre i l'Alt Pirineu, en fase 1

Les regions sanitàries de les Terres de l'Ebre, Camp de Tarragona i l'Alt Pirineu i Aran han passat a fase 1 de desescalada. Són els tres únics territoris de Catalunya que, de moment, canvien de fase, però el Govern ja estudia des d'aquest dilluns quines noves regions proposarà a l'Estat perquè també puguin avançar.

A grans trets, amb la fase 1 s'amplia la mobilitat dins la regió sanitària; les botigues de menys de 400 metres quadrats poden obrir sense cita prèvia; bars i restaurants podran obrir les terrasses al 50% d'aforament i es poden fer reunions d'un màxim de 10 persones. També es permeten els espectacles amb 30 persones en sala i 200 en espais oberts. Els Mossos muntaran dispositius dinàmics per controlar la mobilitat.


Comentaris

envia el comentari