«Necessitem dades sòlides, el més aviat possible quan es produeixin i que es puguin analitzar sense aquesta espècie de pujades i baixades». El cap d'Epidemiologia de l'Hospital Clínic, Antoni Trilla, ha reconegut a Catalunya Ràdio que la polèmica amb les dades que arriben des del Departament de Salut «és una de les coses que més ha confós a tots».
Espera que a poc a poc es vagi «simplificant aquest sistema»
«A la gent li costa que es comuniquin ara morts de fa dies, per a la ciutadania això suposa una important confusió», ha continuat Trilla, que ha constatat que amb aquestes actualitzacions un queda «despistat». En aquest sentit, ha afegit que espera que a poc a poc es vagi «simplificant aquest sistema i tothom tingui els mateixos números, sàpiga com es compta i no hi hagi tants embolics».
Malgrat tot, Trilla ha recordat que totes les xifres són «sòlides», però que «es compta d'una manera i es comuniquen d'una altra». Sobre la desescalada, el cap d'Epidemiologia del Clínic ha subratllat que tot dependrà molt de l'actitud individual i col·lectiva, i ha alertat que en qualsevol moment pot haver un rebrot. «La clau és detectar-lo a temps i aïllar-lo sense haver de fer un pas enrere», ha afegit.
Trilla apel·la a la responsabilitat sobre les visites a residències en fase 2
Pel que fa a les visites en residències en territoris en fase dos, ha apel·lat de nou a la responsabilitat, i ha constatat que «dependrà molt que la persona que visiti la residència es protegeixi». Cal recordar que, des d'aquest dilluns, 25 de maig, les regions sanitàries del Camp de Tarragona, les Terres de l'Ebre i l'Alt Pirineu i Aran entren a aquesta fase 2 del desconfinament.