La tripulació de cabina de Ryanair convoca vagues pel 8, 10 i 13 de gener

Els sindicats consideren «repugnant» que l'aerolínia «segueixi negant-se a acceptar la llei» espanyola

El personal de cabina i la tripulació de Ryanair han al·legat que faran vaga pel tracte rebut
El personal de cabina i la tripulació de Ryanair han al·legat que faran vaga pel tracte rebut | Instagram Ryanair

Els sindicats USO i SITCPLA han convocat vagues de la tripulació de cabina de Ryanair pel 8, 10 i 13 de gener, segons han anunciat en un comunicat. Els sindicats han assegurat que després del fracàs de les converses de conciliació d'aquest divendres, els tripulants de cabina estan cridats a la vaga perquè és «repugnant» que l'aerolínia «segueixi negant-se a acceptar la llei» espanyola.

A més, els sindicats consideren que el govern espanyol ha de «posar Ryanair al seu lloc» i forçar-la «d'una vegada per totes» a complir «la llei». «Per molt que insisteixin, les anomenades agencies són il·legals, a Espanya, i només es poden transformar en ETT, que compleixin la llei espanyola», han dit.

 

Ryanair, la primera aerolínia que cobra per equipatge de mà 

La companyia de vol irlandesa cobre des de l'1 de novembre entre 6 i 10 euros a tots els clients que viatgin amb un equipatge de mà de menys de 10 quilos, quelcom que fins al moment era gratuït. Cal destacar, així mateix, que la nova iniciativa de la companyia de Michel Oleary només permetrà que els passatgers portin un «petit equipatge de mà» que càpiga sota el seient de l'avió. 

Pasajeros de un vuelo de Ryanair
Ryanair, la primera aerolínia que cobra per l'equipatge de mà  | CatalunyaDiari.cat

 

La nova normativa de l'aerolínia no ha agradat a molts dels clients que viatgen amb freqüència amb els avions d'aquesta companyia i estan acostumats a portar equipatge de mà per no haver de facturar-lo. Ara, però, hauran de pagar per qualsevol maleta quan, fins ara, era possible pujar a l'avió amb una bossa de mà de manera totalment gratuïta, sempre que no superés les mides establertes.                                      


Comentaris

envia el comentari