Primer pla de la cara de Rosario Porto

Troben sense vida a la presó a la mare d'Asunta, Rosario Porto

Complia condemna per la mort de la seva filla de 12 anys

Nou i trist episodi en el cas d'Asunta Basterra, la nena gallega de tot just 12 anys que va ser assassinada pels seus pares. Segons han confirmat fonts penitenciàries, la seva mare, Asunta Basterra, ha estat trobada morta en la seva cel·la.

Haurien estat funcionaris de la presó de Brieva, a la província d'Àvila, els qui haurien localitzat el cos aquest mateix matí. Pel que sembla hauria aparegut penjada d'un cinturó de tela el qual estaria lligat a una finestra. Cal recordar que Porto complia una condemna de 18 anys per l'assassinat de la petita a la seva casa de Teo, a la província de La Corunya.

L'han trobat a faltar en el recompte

Les sospites han començat a primera hora del matí. Les mateixes fonts penitenciàries han comentat que quan s'ha produït el recompte habitual del matí, els funcionaris no han trobat a la presa al costat de les altres.

Davant la seva absència, ha estat quan han decidit acudir a la seva cel·la per a veure que ocorria. Aleshores ha estat quan l'han trobat penjada. Una vegada s'ha produït la troballa, s'ha alertat als serveis d'emergència a través d'una trucada al 112. Els sanitaris que s'han desplaçat al centre penitenciari li han practicat maniobres de reanimació, però no s'ha pogut fer res per la seva vida.

La cel·la s'ha trobat amb tot recollit, fins i tot amb les seves pertinences ordenades. Aquestes mateixes fonts han expressat que no hauria estat un impuls i que tenia la decisió clarament meditada. Porto, advocada, ja feia 7 anys que estava interna per la mort de la seva filla adoptiva, havent passat abans per altres dues presons, de la A Lama a Pontevedra i la de Teixeiro a La Corunya.

Ja tenia un llarg expedient d'intents de suïcidi. Un exemple va ser el 12 de novembre de 2018 quan es va enroscar un cordó al voltant del coll sent a la dutxa. En aquesta ocasió, però va avisar a la seva companya de cel·la i els funcionaris van poder actuar a temps. En aquest moment, no va quedar acreditat que volgués posar fi a la seva vida, però es van iniciar els protocols habituals per a aquests casos, posant-li una presa de confiança.