Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Imatge d'una persona posant benzina al seu cotxe

Truc a la benzinera: com saber si has omplit el dipòsit amb els litres que has pagat

Es tracta d'un mètode fiable perquè no t'enganyin

El preu del combustible continua pels núvols i tot indica que durant l'estiu anirà en augment. Per això, cada cop reparem més en les tarifes que estableixen les estacions de servei. També és normal que sorgeixin dubtes sobre si la quantitat de carburant amb què omplim el dipòsit s'ajusta als litres que hi paguem.

Per confirmar això hi ha un truc que està a disposició de tots els usuaris. Es tracta de la prova de la proveta i que en principi s'hauria de trobar a qualsevol benzinera. Així almenys ho contempla la llei.

Serà tan senzill com establir una quantitat determinada de litres a l'assortidor i omplir aquest recipient. D'aquesta manera comprovarem si els litres es corresponen amb la quantitat que hem pagat, publica el diari Ideal.

En cas que detectis algun tipus d'irregularitat, podràs denunciar-ho. El mateix procediment farem quan sol·licitem la prova en qüestió i des de l'establiment s'hi neguen.

Més pujades aquest estiu

Un any més, els conductors comprovaran com els preus dels combustibles es tornen a incrementar durant el període estival. Es repetirà el mateix de tots els anys. «Com més demanda, més apuja el preu del carburant», explica el president de la Confederació d'Estacions de Servei (CEEES) a El Heraldo.

Imatge d'una mà subjectant una mànega de benzina
Aquest estiu s'espera una pujada moderada del preu dels carburants. | Canva

Hi haurà un augment, que en principi serà «moderat». A les declaracions a aquest diari indica «que no m'atreveixo a concretar quant, perquè no s'ha complert cap de les previsions que vam donar des del sector per a aquest hivern».

Es van donar les circumstàncies necessàries per contenir les tarifes a Espanya. «Ni la demanda de la Xina ha estat l'esperada ni tampoc el fred de l'hivern, cosa que ha fet que la necessitat a altres països tampoc no augmentés», explica. Això també es va deixar notar en els preus, que no van patir aquest increment tan important que «es veia venir».

Jorge de Benito Garrastazu confia que «es mantingui aquesta tendència de preus» durant les pròximes setmanes. Recorda que a les estacions de servei també els interessa que els costos es mantinguin controlats. «La gent s'anima a gastar-ne més i les estacions guanyen per litre venut, no tenen un percentatge en funció del preu», aclareix.

Des de la patronal de les benzineres detecten que la gent continua desplaçant-se força per lleure. Tot i això, aquestes empreses no han aconseguit encara recuperar les xifres prèvies a la pandèmia. Avisen que resultarà «molt difícil» assolir aquests números. Explica que «la covid ens ha fet canviar molts hàbits de vida i els desplaçaments per motius de feina s'han restringit». Segons la seva opinió, moltes empreses han posat en marxa nous mètodes per fer les seves tasques. S'ha descobert que «es poden fer coses sense tant de viatge i les videoconferències han vingut per quedar-s'hi».

Pla general gasolinera
La patronal de les benzineres assegura que travessen un moment delicat. | Canva

Confia que serà un bon estiu per al sector

El sector es mostra una mica pessimista després de les dades dels últims temps, amb una contenció en el consum de carburant. En qualsevol cas, confien que l'estiu serà positiu, perquè «el sector ho necessita». No va aconseguir recuperar-se dels efectes de la pandèmia i encara «no hi ha la demanda que hi hauria d'haver».

De fet, creu que tornar a «la xifra de negoci de 2019 serà complicat». El president de la patronal d'estacions de servei mostra la seva preocupació per la situació que travessen. «Els motors són molt més eficients ara, de manera que consumeixen menys», indica.

Si a això s'hi suma que a Espanya continuen «obrint benzineres cada any», el problema s'aguditza. «La mitjana de vendes fa 15 anys era de 3,8 milions, mentre que ara se situa en 1,6 o 1,7 milions», revela.