El rei Felip i la reina Letícia al funeral de la infanta Pilar a l’Escorial de Madrid (29-01-2020)

Important decisió de la reina Letícia després de 2 setmanes tancada pel coronivrus

La reina segueix aïllada per seguretat mentre rep crítiques per la seva absència

L'opinió pública d'Espanya es divideix entre els crítics amb la desaparició de la reina Letícia durant els primers moments de la crisi del coronavirus i els partidaris de la monarca, que ara respiren alleugerits després de la seva reaparició pública: una trucada conjunta amb el rei Felip VI als hospitals de Madrid i La Rioja per felicitar els sanitaris.

Durant dues setmanes, Letícia ha estat desapareguda de l'escena pública tot i l'emergència sanitària i la crisi econòmica que viu Espanya, fet que se suma a l'escàndol de Casa Reial pels comptes del rei emèrit Joan Carles a Suïssa. Aquesta situació ha desencadenat moltes crítiques pel paper de la reina aquests dies.

On ha estat Letícia?

La reina Letícia va assistir al seu últim acte oficial el passat 6 de març, quan va presidir la taula de l'Associació de Prevenció, Reinserció i Atenció a la Dona Prostituïda (APRAM). Allà es va acomiadar amb dos petons de la ministra d'Igualtat, Irene Montero, que va donar positiu en coronavirus. Aquest va ser el motiu pel qual la reina a haver d'entrar en quarantena.

Posteriorment, els monarques es van sotmetre a les proves del Covid-19 i van donar negatiu, però també va transcendir que un alumne de l'institut on estudien la infanta Sofia i la princesa Elionor havia donat positiu en coronavirus, així que les petites de Zarzuela també van haver de ser aïllades.

Letícia es va confinar al Pavelló del Príncep, un recinte de 1.800 metres quadrats on s'ha reduït el personal a la meitat i on la reina segueix aïllada a la primera planta. La reina segueix en contacte amb el metge de Casa Reial, José Manuel Martínez Pérez, que justifica la quarantena com una mesura de prevenció en possible cas de fals negatiu.

Letícia reapareix dues setmanes després

En aquests dies, Letícia ha estat separada del rei Felip VI i de les seves filles Sofia i Elionor, tot i que va supervisar el discurs televisat del rei del passat dimecres i manté el contacte via online amb les nenes.

Aquest dilluns, la monarca s'afegia a les gestions del seu marit pel que fa al coronavirus. Els reis Felip Vi i Letícia han trucat a dos hospitals de Madrid i un altre de La Rioja per donar ànims als treballadors sanitaris i agrair la seva tasca en les comunitats més afectades.