Els 11 trucs per dir adeu a les bosses dels ulls

El cansament i la manca d'higiene de la cara o la falta de son poden contribuir a la seva presència

Hi ha diversos trucs casolans que permeten acabar amb les bosses dels ulls
Hi ha diversos trucs casolans que permeten acabar amb les bosses dels ulls | Cedida

A partir del moment en què tenim 20 anys, la pell que posseïm comença a ser madura i, per això, es comencen a fer notar els primers símptomes de l'edat. Tot i que això no necessàriament cal que ens alerti, podria ser que fes que ens no ens acabéssim de sentir del tot bé amb nosaltres mateixos.

 

Un dels símptomes més habituals i que apareix en primer lloc són les bosses dels ulls. En general, no es tracta d'un problema que faci que ens calgui recórrer a l'ajuda d'un metge, sinó que normalment es poden remeiar de manera senzilla des de casa. Tot seguit, et presentarem 11 trucs efectius i fàcils per acabar amb les bosses dels ulls

 

Per què apareixen les bosses dels ulls?

Els teixits que envolten els nostres ulls —també alguns músculs encarregats d'aguantar la parpella— es van tornant més dèbils a mesura que passen els anys. Igualment, el greix natural que contribueix a aguantar els ulls pot moure's cap a la part inferior de les parpelles i, d'aquesta manera, fer que la inflor s'incrementi. Això pot donar lloc a una inflor lleu a sota dels ulls, que es coneix amb el nom de bosses. 

 

Els factors que tenen tendència a contribuir en l'augment d'aquesta inflor són diversos:

 

  • El tabac

  • Les al·lèrgies

  • La genètica

  • Una manca de son

  • Una retenció de líquids originada per causes variades

 

Les bosses dels ulls, en general, són un maldecap de tipus estètic, perquè fan que semblem més fatigats i, fins i tot, poden fer-nos semblar més grans del que som. Tant les cremes com els remeis naturals poden contribuir a millorar-ne l'aspecte, tot i que en les situacions més extremes podria ser necessari que el pacient se sotmetés a una blefaroplàstia o cirurgia de parpelles. 

 

 

Els 11 remeis casolans ideals per mitigar o fer desaparèixer la inflamació 

Per tal d'acabar amb les bosses dels ulls, podem posar en pràctica diverses mesures. Entre elles, trobem la de canviar determinats costums vitals que no són gaire saludables, o la de fer servir remeis naturals per tal de mitigar la presència d'aquestes bosses.

 

Entre tots els remeis naturals que hi ha, hem triat els més eficients i habituals:

 

1. Prendre menys sal

El fet de consumir massa sal quan mengem és un dels factors més importants que contribueixen a retenir líquids i, a més, a la inflor que es produeix a la zona del voltant dels ulls. Per això, és aconsellable prescindir del menjar que dugui molta sal i que estigui precuinat, i reemplaçar-lo per menjar que dugui poca sal —i, si pot ser, que sigui sal marina pura— i per verdures ben fresques.

 

2. Parar atenció a les al·lèrgies

Durant la primavera, moment àlgid de les al·lèrgies, els ulls sovint estan més inflats i aquosos del que seria habitual. Ara bé, hi ha diversos olis essencials especials per a les al·lèrgies que ens poden ajudar a l'hora de mantenir a ratlla les bosses dels ulls que es produeixen de vegades en aquestes situacions com a reaccions adverses, fins i tot abans de la seva aparició.

 

3. Adoptar una bona postura mentre dormim

El fet de dormir en la postura de panxa enlaire pot fer que no s'acumuli líquid a la zona del voltant dels ulls, gràcies a la força gravitatòria. A més, si per a la persona en qüestió no és gaire incòmode, s'aconsella que es posi un coixí extra que contribueixi a fer que el seu cap quedi una mica més aixecat

 

4. Fer exercicis

Hi ha diversos exercicis de la cara específics que contribueixen a mitigar els signes de l'envelliment de la pell i que ajuden a ressaltar-ne la lluminositat, i tot de manera natural. Utilitzant la pressió dels dits, es poden fer determinats exercicis amb punts de pressió i expressions a nivell facial.

 

Igualment, hi ha algunes activitats que poden ajudar a fer que la sang circuli millor i que la inflor i l'excés de líquid acabin desapareixent, com en el cas del ioga i les seves postures invertides.

 

 

5. Reduir la ingesta d'alcohol o prescindir-ne

De manera genèrica, l'alcohol fa que se'ns deshidrati tant el cos en general com la pell. De fet, aquesta deshidratació pot fer que la pell tan prima que tenim al voltant dels ulls agafi una tonalitat més fosca i s'enfonsi. 

 

6. Treure'ns el maquillatge abans d'anar al llit

El fet de no treure'ns el maquillatge que duem a la cara abans d'anar al llit pot fer que, durant la nit, se'ns irritin els ulls i es fomenti la inflor típica de les bosses dels ulls. Per aquesta raó, s'aconsella treure el maquillatge dels ulls amb l'ajuda d'un desmaquillador suau i d'un cotó. 

 

7. Deixar de fumar

El tabac, de la mateixa manera que l'alcohol —o, fins i tot, podríem arribar a dir que més— fa que la pell es ressequi i que quedi més feble. Igualment, contribueix a l'envelliment prematur de la pell del cos, també de la que tenim al voltant dels ulls.

Fumar provoca el envejecimiento prematuro de la piel y es uno de los principales factores de riesgo para la aparición de las bolsas de los ojos.
El tabac fa que la pell envelleixi més de pressa i contribueix a l'aparició de les bosses dels ulls | Cedida
 

8. Protegir la pell del sol amb crema solar

Quan es tracta de protegir la pell dels efectes perjudicials del sol, molta gent s'oblida del contorn dels ulls. Exposar-nos al sol pot contribuir a la deshidratació de la pell de la zona dels ulls, així com a l'aparició d'arrugues en aquesta part del cos.

 

Els barrets, gorres, protectors solars a base de minerals o ulleres de sol amb protecció ultraviolada poden ajudar-nos molt a protegir la nostra cara dels perjudicials rajos solars, i evitar d'aquesta manera que la pell que tenim al voltant dels ulls agafi un aspecte fosc i ressec.

 

9. Fer servir compreses que estiguin fredes

Per tal de fer que les bosses dels ulls es redueixin, les compreses d'aigua freda poden servir de manera temporal. El seu efecte antiinflamatori i relaxant es pot fomentar, a més, amb l'ajuda d'unes gotes de lavanda, camamilla o te negre.

 

10. Prendre més col·lagen en el nostre dia a dia

El col·lagen és una proteïna que trobem en grans quantitats al nostre organisme, i que està present a la pell, als músculs, als ossos i als tendons per tal de conferir-los resistència i elasticitat. A mesura que va passant el temps, l'organisme genera menys col·lagen, i això fa que apareguin els signes d'envelliment.

 

Per aquest motiu, si volem que la nostra pell tingui més suavitat, que estigui més ferma i que les cèl·lules epitelials es renovin, és interessant que fem incrementar els nivells de col·lagen que tenim a l'organisme per mitjà de la nostra dieta.

 

11. Recórrer a les cremes naturals que són especials per als ulls

El motiu principal pel qual la pell envelleix —les bosses als ulls i les arrugues fan la seva aparició— és la manca d'hidratació. Per aquesta raó, si volem fer una bona prevenció de l'aparició d'aquests signes cal que recorrem a una bona crema hidratant.

 

Avui en dia, el mercat és ple a vessar de cremes hidratants que són específiques per a la zona del contorn dels ulls. Ara bé, en cas que preferim optar per una alternativa més natural, un bon remei consisteix en l'aplicació d'unes quantes gotes d'oli de rosa mosqueta a la nit, així com d'olis essencials d'àloe vera o llimona i lavanda: això farà que la pell es regeneri i que no estigui tan inflamada.

 


Comentaris

envia el comentari