El TSJC condemna Interior per no protegir els Mossos dels riscos laborals de la Covid-19

Uspac assenyala que la Covid-19 va afectar gairebé el 14% de tota la plantilla

Una parella d'agents dels Mossos d'Esquadra fan patrullatge pels carrers de Lleida. Imatge del 19 de maig de 2020
Uspac assenyala que la covid-19 va afectar prop de 3.000 agents | Catalunya Diari

La sala del Social del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) ha condemnat el Departament d'Interior per incomplir el deure de protegir els Mossos dels riscos laborals derivats de la covid-19. El tribunal declara que és d'aplicació al cos policial la normativa d'aquest tipus de riscos i condemna Interior a fer l'avaluació corresponent i a planificar l'activitat preventiva de tots els llocs de treball dels Mossos. També l'obliga a incloure la valoració dels riscos biològics i bacteriològics.

Els magistrats han estimat parcialment la denúncia del sindicat policial Uspac, que acusava el Departament de no procurar als agents el material de protecció necessari, d'amagar baixes laborals i de reincorporar agents sense PCR negativa. 

Segons la Uspac la sentència declara provat que en dos mesos la covid-19 va afectar prop de 3.000 agents, gairebé un 14% de tota la plantilla, i declara «il·legal» que entre el 10 de març i l'1 d'abril no es fessin proves PCR abans de reincorporar policies de baixa per covid-19.

Calvet demana implantar controls en estacions i aeroports

El conseller de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat, Damià Calvet, ha demanat aquest dilluns per carta al Ministeri de Transports implantar controls en estacions i aeroports per detectar casos de coronavirus «en origen i evitar així el desplaçament a diferents destinacions».

En la missiva, consultada per Europa Press, Calvet sol·licita al secretari d'Estat d'Infraestructures, Pedro Saura, poder controlar la temperatura dels viatgers en aeroports i estacions, on demana que hi hagi també un gestor Covid. En concret, reclama implantar aquestes mesures a l'Aeroport de Madrid i al de Barcelona, a més de les estacions de Lleida, Camp de Tarragona, Girona, Figueres (Girona), Barcelona-Sants i Madrid-Puerta de Atocha.

La Conselleria de Territori i Sostenibilitat també s'ha posat en contacte per telèfon amb Adif i Aena per abordar aquesta mateixa qüestió, han informat fonts del departament a Europa Press.


Comentaris

envia el comentari