Pere Aragonès.

La justícia dona 48 hores al Govern: La restricció que es podria aixecar imminentment

EL TSJC ofereix un marge de dos dies al Govern per defensar el tancament de l'oci nocturn arran del recurs de FECASARM

El Govern haurà d'argumentar en 48 hores els motius per restringir els horaris de la restauració i tancar l'interior de l'oci nocturn, arran d'un recurs de la patronal de l'oci nocturn, FECASARM, contra l'últim decret que ho estipula.

El TSJC ha decidit aquest dijous desestimar les cautelaríssimes demanades per la patronal. És a dir, ha rebutjat forçar una reobertura urgent sense escoltar la versió de l'administració, i es pronunciarà un cop hagi escoltat totes les parts.

En la seva decisió, la Sala diu que «encara no compta amb els elements suficients de coneixement» per decidir i que per això ha d'escoltar el Govern.

«És difícil, amb els mitjans, al·legacions i raonaments que s'expressen en l'actual recurs, suspendre o adoptar inclús una mesura cautelar positiva sense prèviament donar trasllat als col·litigants, i poder conèixer la necessitat i la proporcionalitat de les mesures adoptades», argumenta el TSJC.

Per això, la sala «atorga un breu termini d'al·legacions a l'administració pública demandada perquè el Tribunal pugui pronunciar-se sobre la mesura cautelar de suspensió ordinària».

El recurs de les discoteques

La Federació Catalana d'Associacions d'Activitats de Restauració i Musicals (Fecasarm) ha presentat un recurs contenciós-administratiu al Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) contra la pròrroga de les restriccions a la restauració i l'oci nocturn.

La resolució d'aquest dilluns manté que aquestes activitats han de tancar a dos quarts d'una de la matinada, una mesura que la patronal considera «desproporcionada».

En aquest sentit, demana que la restauració pugui obrir fins a la una de la matinada, mentre que l'oci nocturn pugui fer-ho fins a dos quart de quatre de la matinada (amb 30 minuts més per desallotjar). Per altra banda, la Fecasarm ha celebrat que el TSJC hagi tombat el nou toc de queda que proposava la Generalitat.

En qualsevol cas, la patronal deixa clar que l'allargament dels horaris només s'hauria de permetre en aquelles localitats amb una incidència acumula a set dies inferior als 250 casos per 100.000 habitants i modificant el pla sectorial.

En relació amb aquesta qüestió, defensa que les activitats de restauració i oci nocturn estiguin obertes per a persones que hagin passat un test previ negatiu. Que tingui la pauta completa de vacunació o que hagin passat la covid-19 en un període entre tres i sis mesos anteriors.